Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за

...
Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за
Коментари Харесай

В Москва осъдиха руски дисиденти заради рецитиране на стихове

Mосковски съд осъди двама мъже на дълги години затвор за декламиране на стихове против войната в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Артьом Камардин беше наказан на седем години затвор, а Егор Щовба - на пет години и шест месеца под виковете " Срам! " на техните поддръжници в правосъдната зала.

Руските управляващи са задържали хиляди хора за елементарни протестни дейности против офанзивата в Украйна, като рецензиите са сложени отвън закона.

33-годишният Камардин съобщи, че задържането му е било изключително грубо - служителите на реда са го принудили да снима видеоклип с извинения, до момента в който са заплашвали приятелката му.

В навечерието на ареста си той е рецитирал стихотворението си " Убий ме, полицай! " на московски площад, където дисиденти се събират още от руско време.

Камардин също по този начин е издигнал лозунги против имперския план " Нова Русия ", целящ да анексира южната част на Украйна.

И двамата са наказани за " подбудителство към ненавист " и " приканване към действия, застрашаващи държавната сигурност ".

Камардин съобщи пред съда, че не е знаел, че дейностите му нарушават закона и помоли за благосклонност.

" Не съм воин и да отида в пандиза поради убежденията си в никакъв случай не е влизало в проектите ми ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР