Мощностите за съхранение на енергия в света ще се увеличат

...
Мощностите за съхранение на енергия в света ще се увеличат
Коментари Харесай

BNEF: Мощностите за съхранение на енергия в света ще се увеличат до близо 1000 ГВт през 2040 г.


Мощностите за предпазване на сила в света ще се усилят до близо 1000 ГВт през 2040 година сочи новата прогноза на Bloomberg New Energy Finance (BNEF), оповестена преди дни.

Според документа, към посочената 2040 година откритите мощности за предпазване на сила в света ще доближи 943 ГВт, при емкост от 857 ГВтч, считат създателите. Инвестициите в пазара на мощностите за предпазване ще доближат сумата от 1,2 трлн. $.

Значителният растеж ще стане вероятен заради бързото понижаване на цената на батериите. До 2030 година, съгласно прогнозата на BNEF, финансовите разноски за литиево-йонна промишлена система за предпазване на сила ще се намалят с 52 %.

„ Евтините акумулатори значат, че слънчевата и вятърната енергетика ще е в положение да работи във все по-голяма степен във времето, когато не духа вятър и не грее слънце “.

Две трети от всички мощности от системите за предпазване на сила в света ще са съсредоточени в девет страни – Китай, Съединени американски щати, Индия, Япония, Германия, Франция, Австралия, Южна Корея и Англия.

Бурени растеж на системите за предпазване на сила се чака и в разрастващите се страни, отдалечените и изолирани райони. „ Комбинацията от слънчева сила, системи за предпазване и дизелово гориво в „ най-далечните региони “ е по-евтино, в сравнение с разширение на мрежите или на мощности, основани извънредно на изкопаеми горива “.

Независимо от забележителния растеж, пазарът на батерии за стационарно предпазване ще съставлява към 7 % от общото търсене на акумулатори през 2040 година Ключов ще е пазарът на елекромобили, на който ще се основава салдото на търсенето и предложенията и цените на такива метали, като литий и кобалт.

Докладът на BNEF: https://about.bnef.com/blog/energy-storage-1-2-trillion-investment-opportunity-2040/?sf94588529=1
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР