Мощна геомагнитня буря удари Земята вечерта на 23 април. Уредите

...
Мощна геомагнитня буря удари Земята вечерта на 23 април. Уредите
Коментари Харесай

Много силна геомагнитна буря беше отчетена тази нощ

Мощна геомагнитня стихия удари Земята вечерта на 23 април. Уредите на Националния институт по геофизика, геодезия и география дефинират разстройването като извънредно мощно и регистрират 9 от 9-степенната канара.
Бурята е резултат от солидна детонация в слънчевата корона преди 2 дни. При слънчевото изригване Земята се оказа на пътя на потока от заредени частици.
Като разследване от явлението, полярни сияния бях следени над Германия, Съединени американски щати, Полша и даже до южните региони на Франция. Това е извънредно и се случва единствено при извънредно мощни геомагнитни стихии.
Прогнозите на съветския физически институт “Лебедев ” са бурята да е интензивно най-малко още няколко дни с друг интензитет.
При сходни мощни разстройства в геомагнитното поле на планетата има риск за сателитните връзки и джипиес навигацията, предизвестяват специалисти.
Геомагнитната стихия ще повлияе на хората, податливи на тези феномени. Метеочувствителните измежду нас ще усетят изнемощялост, главоболие, липса на централизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР