Мощна експлозия избухна във вторник сутринта пред централата на телевизионната

...
Мощна експлозия избухна във вторник сутринта пред централата на телевизионната
Коментари Харесай

Кола с бомба се взриви до телевизия и офис на руската Федерална служба за безопасност в Мелитопол

Мощна детонация избухна във вторник сутринта пред централата на телевизионната компания ZATV и офис на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ)в окупирания от Москва украински град Мелитопол. Съобщава се за най-малко петима ранени, само че към този момент няма данни за жертви.

Информацията е, че наоколо до постройката е избухнал автомобил, като по предварителни данни бомбата е била сложена в него, заяви Currеnt time.

Представителят на назначената от Русия администрация на Запорожка област Владимир Рогов дефинира случилото се като терористичен акт, като съобщи, че се е взривило самоделно устройство.

Експлозията беше доказана и от украинския кмет на Мелитопол Иван Федоров .

" Пропагандистите на Кремъл несполучливо са пушили наоколо до филиала на рашистката ФСБ, който се обитава в постройката на мелитополския гаулайтер Балицки (началникът на окупационна администрация - б.р.). По предварителни данни автомобил се е взривил покрай постройката, от която съветските медии ретланслират ", написа той в Telegram и разгласява фрагменти.

Местните канали в обществената мрежа оповестяват, че детонацията е била мощна, а стъклата на прозорците на високите здания наоколо и от другата страна на улицата са се строшили.

По предварителни данни петима души са били ранени, заяви вестник " Известия ". По информация на члена на Обществената палата на Русия Александър Малкевич те са чиновници на малкия екран и цивилни.

" Нанесени са и обилни материални вреди на медиите. Включително и студиото на ZaRadio, откъдето излъчвахме тази неделя в Деня на освобождението на Мелитопол от нацистките нашественици ", написа представителят на съветските окупационни сили.

Руското анексиране на четири украински области, извършено през септември, е нелегално и те не престават да се считат за част от Украйна.

Мелитопол, който е с население над 150 000 души , е окупиран от първите дни на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари. Градът разполага с авиобаза, която постоянно се употребява за обстрел против украинската войска. Като част от Запорожието, Мелитопол е едно от нелегално анексираните от Русия обитаеми места и е част от проектите на Киев за освобождение на Южна Украйна от съветските окупатори.

Експлозията в Мелитопол се случва единствено два дни, откакто съветски изтребител в жилищен регион в град Иркутск в Сибир . Двамата водачи на машината починаха. След случая беше обявено, че самолетът е изхвърчал от локалния авиозавод, с цел да бъде тестван.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР