Мощен залп от ракети - над 100, беше изстрелян срещу

...
Мощен залп от ракети - над 100, беше изстрелян срещу
Коментари Харесай

Мощен залп от Газа - над 100 ракети бяха изстреляни срещу израелския град Ашкелон

Мощен залп от ракети - над 100, беше изстрелян против израелския пристанищен град Ашкелон в 17 ч. през днешния ден, оповестяват международните организации.

Малко по-рано представителят на въоръженото крило на ислямистката формация „ Хамас “ Абу Убайда предизвести жителите на града, че би трябвало да изоставен региона до 17 ч.

Ашкелон се намира на 50 километра южно от Тел Авив и 13 километра северно от Ивицата Газа.

" Ние отразяваме събитията от този регион към този момент доста години, само че подобен обстрел на Ашкелон още не бяхме виждали ", заяви от мястото на събитието сътрудник на " Ал Джазира ".

В израелския град на брега на Средиземно море живеят към 150 хиляди души.

До 1948 година той е бил малко населено място, обитаемо главно с палестинци и под контрола на египетската войска. Тогава Израел го завоюва и прогонва палестинското население.

Междувременно арабски политик в Израел прикани през днешния ден ислямското придвижване " Хамас " да освободи по религиозни аргументи някои от израелските заложници, взети през уикенда по време на нападението против Израел, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ценностите на исляма ни задължават да не взимаме дами, деца и възрастни хора в плен ", съобщи Мансур Абас, ръководител на партията " Обединена арабска листа - РААМ ", в обява в обществените мрежи, като добави, че освобождението на тези хора би било нужна филантропична мярка, която би трябвало да се приложи неотложно.

Представители на " Хамас " обявиха, че е придвижването е взело десетки пленници и ги отвело в линията Газа, давайки сигнал, че може би ще желае да ги замени за хиляди палестинци, намиращи се в затвори в Израел. Палестинската формация " Ислямски джихад " съобщи, че държи над 30 израелски заложници.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан съобщи пред Си Ен Ен, че броят на заложниците в линията Газа възлиза на сред 100 и 150 души. Според техни близки и съгласно видеозаписи в обществените мрежи измежду тях има възрастни дами и дребни деца, както и израелски бойци.

Партия на Мансур Абас е част от парламентарната съпротива в Кнесета (израелския парламент бел. ред.) и беше част от предходното съдружно държавно управление. Тя се употребява с поддръжката на 20 % от арабското малцинство в Израел, огромна част от което се разпознава като палестинско, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР