Морски изследователи се натъкнаха на два напълно неизвестни до този

...
Морски изследователи се натъкнаха на два напълно неизвестни до този
Коментари Харесай

Откриха два нови вида акули в Индийския океан

Морски откриватели се натъкнаха на два изцяло незнайни до този стадий акули в Индийския океан. Новооткритите типове са пилоносни акули, които имат отличителни и заострени муцуни, цялостни със зъби и мустаци, наподобяващи тези на сом, които им оказват помощ да открият плячка.

Единият, наименуван “Pliotrema annae ”, е открит, откакто образец бил уловен от риболовци в Занзибар, а остатъци от муцуните на втория тип, известн като “Pliotrema kajae ”, били събрани в Мадагаскар. Други екземпляри по-късно са открити в музейни сбирки.

Нито един от двата типа акули не е видян жив в дивата природа до момента.

„ Ние провеждахме изследване върху акулите с риболовци по това време и разбрахме, че тези типове не дават отговор на съществуващите такива “, сподели създателят на проучването Андрю Темпъл от университета в Нюкасъл във Англия. Досега сме събрали два екземпляра и е ясно, че типовете са извънредно редки. ”

Тeмпъл твърди, че откритието демонстрира какъв брой е значима западната част на Индийския океан от позиция на биологичното многообразие от акули и други морски типове, само че също демонстрира и какъв брой към момента не знаем за природата ни.

“Регионът е незадоволително изследван, като по-голямата част от това, което знаем, идва от работа на риболовците. Трудността е, че дребният лов на риба господства над района, защото най-малко половин милион рибари употребяват над 150 000 кораба

Този ​​риболов е относително разпределен, със относително дребен брой кораби на всяко място. Това прави наблюдението им доста мъчно от логистична позиция, което ни дава опция да виждаме и изследваме доста дребна част от цялостния улов, заради което редки типове като тези постоянно могат да останат неразкрити дълго време ”, сподели той.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР