Морската територия пред плаж Корал да бъде обявена за защитена,

...
Морската територия пред плаж Корал да бъде обявена за защитена,
Коментари Харесай

Ще обявят ли морската територия пред плаж „Корал“ за защитена

Морската територия пред плаж " Корал " да бъде оповестена за предпазена, това обсъждаха предходната седмица в продължение на 6 часа в Регионалната екоинспекция в Бургас представители на три министерства, Изпълнителната организация по горите, община Царево и Областната администрация в Бургас.

Предложението беше гласувано с 5 гласа " за ", 3 " въздържал се " и 1 " срещу ". Комисията ще изпрати предлагането на екоминистъра, оповестява.

Ако предлагането на Сдружението “Да запазим Корал ” в зоната пред едноимения плаж бъде признато, ще се наложат редица ограничавания - измежду които възбрана на риболова и придвижване на всевъзможни плавателни съдове на територията на плажа. Това провокира недоволството на риболовците . Те са срещу възбраната на индустриален и любителски лов на риба в акваторията и го възприемат като желание за отделяне на частен плаж и акватория.

Според инж. Георги Лапчев, кмет на Царево, дебатът би трябвало да бъде извършен сред всички. " Сдружение „ Да запазим Корал ” не оферират опция на риболова. Нищо не е било обсъждано с Общината. Ако се одобри това решение ще влезем в спешен интервал, решения се вземат под сурдинка. Ще има остра реакция на общината и обществото ", уточни той.

От своя страна от Сдружение „ Да запазим Корал ” считат,  че това предложение на Морска администрация е недопустимо.

" Това автоматизирано не разрешава целия лов на риба , до момента в който в нашето предложение риболовът не е неразрешен. По този метод най-вероятно се стремят стопанският лов на риба да е неразрешен, който по този начин или другояче е неразрешен в една милната зона от брега до морето. По този метод се основава едно изкуствено напрежение и ще почнат риболовците да ни атакуват, че ние сме забранили ", съобщи Атанас Русев от Сдружението. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР