Морската ни столица ще отбележи 6-ти май – Деня на

...
Морската ни столица ще отбележи 6-ти май – Деня на
Коментари Харесай

Вижте програмата за 6 май във Варна

Морската ни столица ще означи 6-ти май – Деня на храбростта и празник на Българската войска с богата стратегия.
Във връзка с това от 9,30 ч. до привършване на мероприятието ще бъде прекратено придвижването на коли на площад „ Св. Св. Кирил и Методий ”; бул. „ Мария Луиза ” – в частта от пл. „ Св. Св. Кирил и Методий ” до кръстовището с ул. „ Шипка ”; бул. „ Владислав Варненчик ” - в правата от кръстовището с бул. „ Съборни ” до пл. „ Св. Св. Кирил и Методий ”; бул. „ Христо Ботев ” – от кръстовището с ул. „ Кракра ” до кръстовището с ул. „ Бачо Киро ”.
Празничната стратегия в морската ни столица включва голям брой събития, проведени от Военноморските сили:

В 10.00 ч. на площад „ Св. Св. Кирил и Методий ” ще се организира боен ритуал„ Водосвет и благославяне на бойните флагове ”, в който ще вземат участие представителни блокове с бойни флагове на военни формирования от Варненския гарнизон.
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните флагове и представителните елементи.
Точно в  10.40 ч. от площада ще тръгне шествие, водено от представителния блок на ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров ”, в което могат да се включат и жители. Шествието ще премине по бул. „ Княгиня Мария Луиза ” до „ Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година ”, до постройката на Община Варна.
В 11.00 ч ., след идване на шествието,  на „ Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година ” ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се организира боен обред по поднасяне на венци и цветя.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР