Мораториумът върху строежа на АЕЦ Белене трябва да отпадне, за

...
Мораториумът върху строежа на АЕЦ Белене трябва да отпадне, за
Коментари Харесай

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ Белене

Мораториумът върху градежа на АЕЦ " Белене " би трябвало да отпадне , с цел да може Народното събрание да даде мандат за диалози с вложители. За това е настоял министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където взе участие на конференция на ГЕРБ.

Припомняме, мораториумът беше въведен от Народното събрание през 2012 година с болшинството на ГЕРБ .

По думите на Борисов, това трябвало да се случи преди срещата на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

 Китай удостовери интереса си към плана „ Белене “
Китай удостовери интереса си към плана „ Белене “

Оборудването се съхранява според инструкциите

По мотив днешните митинги на медици , които се оповестиха против ниските заплати и насъбраните проблеми в бранша, Борисов уточни, че страната отделя близо 5 милиарда лв. за опазване на здравето .

" Чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им систематизиране зависи от тях ", акцентира министър председателят.

За предлаганите промени в Пакет " Мобилност ", министър-председателят съобщи, че в понеделник предстоят диалози с отрасловия еврокомисар Виолета Булц. Той напомни позицията на българското държавното управление, че твърдо стои в отбрана на българските превозвачи, само че добави, че последната дума по въпроса имал Брюксел.

 Парламентът срещу пакета
Парламентът срещу пакета " Макрон " за транспортния отрасъл

Искат Министерски съвет да разиска законодателния пакет за подвижност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР