Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от

...
Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от
Коментари Харесай

За пръв път след 30 години: Бузлуджа отваря за посетители

Монумент Бузлуджа ще отвори за гости за пръв път от над 30 години насам.

Това оповестиха във своята фейсбук страница от Фондация " Проект Бузлуджа ", съсздадена за запазване на паметника.

Във фоайето посетителите ще могат да научат за историята на постройката, настоящите действия по опазването ѝ, както и бъдещия ѝ капацитет посредством видео прожекции, разкриват от " Проект Бузлуджа ".

От инфо павилион ще могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод. Турът се организира по построени за задачата обезопасени посетителски пътеки, излиза наяве още от показаната информация.

В главната зала се намира нормализираната куполна мозайка. Опасните парчета от покрива са отстранени и посетителите могат да обиколят залата, да седнат на трибуните и да научат повече за историята на мястото от екскурзовода, написа още в обществените мрежи.

Стенните мозайки се намират зад зелените платна на краткотрайния предпазен заслон, който ги пази от дъжд и сняг. Посетителите ще могат да видят част от тях. Обиколка на всички мозайки ще бъде предлагана в профилирани турове. На финала посетителите ще се насладят на изключителната естествена гледка, разгръщаща се от центъра на България, изясняват от " Проект Бузлуджа ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР