Монтирането на соларни панели за производство на ток и на

...
Монтирането на соларни панели за производство на ток и на
Коментари Харесай

Росен Христов: Соларни панели ще могат да се монтират и върху жилищни блокове

Монтирането на слънчеви панели за произвеждане на ток и на слънчеви съоръжения за затопляне на вода, което се финансира по Плана за възобновяване и резистентност за жителите, ще може да се прави и в жилищни блокове, а освен в еднофамилни жилища.

Това е написал служебният енергиен министър Росен Христов в писмен отговор на въпрос на депутатката от Движение за права и свободи Ализан Яхова, представен от Bulgaria ON AIR.

Инвестицията " Подкрепа за сила от възобновими енергийни източници за семействата " по проекта се финансира с 240 млн. лева и дава опция за монтиране или на слънчеви колектори за затопляне на вода, или на слънчеви съоръжения за произвеждане на ток, само че единствено за лични потребности.

Когато обаче претендентът живее в блок, с изключение на другите документи, той би трябвало да показа и копие от решение на общото заседание на притежателите на жилища в постройката, на което съседите му да са се съгласили с болшинство, не по-малко от 67%, е написал министърът.

По тази процедура по принцип могат да аплайват единствено физически лица, и то единствено за тяхно лично жилище, което да е само и на този адрес да няма записана компания.

Освен това до момента това жилище би трябвало да е отоплявано по неефикасен метод - печка, казан или камина с твърди горива, когато се кандидатства за финансиране на слънчева апаратура за затопляне на вода.

Когато се кандидатства за апаратура за произвеждане ток, в допълнение изискване е в жилището да е употребяван ток най-малко 6 месеца преди кандидатстването, т.е. жилището да не е преди малко издигнато.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР