Монтирана е първата от предвидените три пасарелки на реконструиращата се

...
Монтирана е първата от предвидените три пасарелки на реконструиращата се
Коментари Харесай

Монтирана е първата от три пасарелки на Южната дъга на Софийския околовръстен път

Монтирана е първата от плануваните три пасарелки на реконструиращата се 6 км права от Южната дъга на Софийския околовръстен път сред връзката с Автомагистрала " Тракия " и кв. " Младост ", оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " в неделя.

Тя е в региона на кръстовището за с. Лозен и ще обслужва бъдещите спирки на градския превоз, според утвърждения абстрактен план на Столична община. За повишение сигурността на пешеходците планът за реорганизация на сектора от Южната дъга планува построяването на още две пасарелки.

Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, необятен е 4 м и е висок 5,5 м. Той е във формата на лека дъга. Металната структура е с най-висока степен на антикорозионна отбрана.

Съоръженията ще бъдат с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им детайли ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще обезпечат достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Шесткилометровият сектор от Софийския околвръстен път по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят, се чака обектът да приключи по-рано, означават от АПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР