Мононуклеозата, предизвиквана от вируса на Епщайн-Бар, има симптоми, сходни както

...
Мононуклеозата, предизвиквана от вируса на Епщайн-Бар, има симптоми, сходни както
Коментари Харесай

Опасна болест може да се маскира под симптомите на КОВИД

Мононуклеозата, предизвиквана от вируса на Епщайн-Бар, има признаци, сходни както със сезонните инфекциии, по този начин и с КОВИД, написа РИА Новости, като цитира турското издание Sabah.

Основното отличие н мононуклеозата от другите инфекции е нарастването на лимфните възли, също така са публикувани такива признаци като оток на сливиците и поразяване на черния дроб и далака. Основният източник на разпространяването на вируса на Епщаайн-Бар от човек на човек са телесните течности, изключително слюнката. Друг метод е при преливане на инфектирана кръв или трансплантация на инфектиран орган.
 Учени: КОВИД може да реактивира латентен в 95% от възрастните по света вирус Учени: КОВИД може да реактивира латентен в 95% от възрастните по света вирус
Около 2/3 от изследвана група пациенти с пост-COVID признаци имали високи равнища на антитела към Епщайн-Бар вируса, който предизвиква инфек...

Както отбелязва медията, заболяването се развива много постепенно: признаците – а точно температура, болки в гърлото, главоболие, уязвимост, обрив и лимфен застой (лимфедем) – могат да се проявят четири-шест седмици след инфектирането. Разликата може да се разбере по увеличението на лимфните възли, сливиците, черния дроб и далака “, се споделя в публикацията.

Главният метод за предотвратяване на себе си и близките е деликатното отношение към хигиената – постоянно миене на ръце, отвод от потребление на общи движимости с други хора и ограничението на околните контакти. Освен това по време на болестта е значимо да се ограничи физическата интензивност и контактните типове спорт (бойни изкуства, екипни типове спорт и т.н.), защото мононуклеозата провокира нарастване на далака, а мощните натоварвания могат да го увредят.

.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР