Монитор 9 години затвор получи разследващият митнически инспектор от Свиленград Димитър

...
Монитор
9 години затвор получи разследващият митнически инспектор от Свиленград Димитър
Коментари Харесай

Разследващият митничар, присвоил валута за над 450 хил. лева, влиза за 9 години в затвора

 Монитор 9 години затвор получи проверяващият митнически контрольор от Свиленград Димитър Манчев. 50-годишният някогашен армейски върховен офицер бе приет за отговорен, че е отмъкнал от склада за материални доказателства 200 000 евро и 100 000 турски лири. Левовата равноценност на лирите била 60 000 по курс все още на осъществяването на действието.

Делото се гледа по съкратеното произвеждане от Окръжния съд в Хасково. Така Манчев призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт, а по закон да му наказването му се понижи с 1/3. Поисканото от прокуратурата наказване беше 13 година и 6 месеца зад решетките.

Припомняме, че абсурдът гръмна малко преди Коледа  през 2017-а. Тогава Манчев бе задържан, след като дръпнал от ​служебното помещение с доказателствата 100 000 турски лири, конфискувани от Рамадан Насуз. Хасковският административен съд реши по-късно сумата да бъде върната на Насуз.  Когато отишъл да си желае парите Манчев му обяснил, че бил похарчил 65 000 лири. Предложил да му върне останалите 35 000 лева и му ​подписал запис на заповед. Адвокатите на турчина сезирали ДАНС. 

Докато се задейства спецслужбата обаче, в седмицата преди да бъде задържан, Димитър Манчев похарчил и останалите 35 000 турски лири.

Впоследствие следователите открили, че митничарят прибрал поредно 75 000 евро и още 125 000 от същата валута по други 2 досъдебни производства, водени от него.

Влизал в склада за материални доказателства, разпечатвал пликовете, взимал пачките и ги заменял с нарязани хартии в същия размер. Пловдивчанинът обяснил, че взел сумите, поради насъбрани задължения.

50-годишният Димитър Манчев е с чин подполковник от българската войска. През 2010 година бил награден с орден от командването на НАТО за задача в Афганистан. При пенсионирането си през 2014-а получил и почетна грамота от военна полиция. После почнал работа в митницата, написа Монитор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР