Монголия е втората азиатска държава, която ще произвежда българско кисело

...
Монголия е втората азиатска държава, която ще произвежда българско кисело
Коментари Харесай

Продуктите на българската държавна компания за кисело мляко ще се произвеждат и продават на още един пазар в Азия

Монголия е втората азиатска страна, която ще създава българско кисело мляко с бактерията " Лактобацилус булгарикус ", оповестиха от държавната компания за млечни продукти   " Ел Би Булгарикум ". Споразумение за потребление на лиценз бе подписано сред българската компания и една от най-големите монголски компании за произвеждане на храни " APU Company ".

От Министерството на стопанската система и промишлеността потвърдиха новината пред Money.bg От формалното ведомство обявиха, че " подписването на договорката е резултат от четири месеца договаряния " .
 Снимка 607499
Източник:

Споразумението е със период от пет години. Монголската " APU Company " получава лиценз за създаване, произвеждане, продажба и разпространяване на млечни артикули с истински български закваски за територията на Монголия, за което ще заплаща и лицензионни такси на " Ел Би Булгарикум ".

" Популяризираме България, само че и усилваме приходите за българското дружество ", разяснява икономическият министър Никола Стоянов.
 Японската
Японската " Мейджи " ще влага в държавната компания за кисело мляко " Ел Би Булгарикум "

За японците киселото мляко е знак на България

" България е татковина на киселото мляко и ще използваме националната обичайната технология за изработването на млечните артикули в Монголия ", обявиха от управлението на " APU Company ".

Техни представители са посетили и базата на " Ел Би Булгарикум " във Видин, с цел да се срещнат на място с индустриалния развой в българското сдружение. 

Припомняме, че през месец март тази година стана ясно, че японската компания " Мейджи ", посредством която киселото мляко на държавната " Ел Би Булгарикум " доближава до Япония, поставя " поредни старания за по-масово наличие на китайския пазар. Б ългарското кисело мляко към този момент се предлага и в Китай, само че в по-ограничени количества.
 Снимка 573756
Източник:

Плановете за развиване на държавната " Ел Би Булгарикум " включват навлизането на нови пазари. Това ще се случи посредством интернационалните компании, които да придобият български лиценз - по образеца на съдействието с Япония и с Монголия.

През февруари държавното дружество разгласи, че ще понижи цените на млечните артикули с 30%. Това стана посредством на уеб страницата на сдружението. То пристигна дни след оповестената от управляващите акция против " спекулата " в България. Малко по-късно остарелият изпълнителен шеф на компанията Николай Маринов беше уволнен.

Българската държавна компания за кисело мляко " нападна " още един азиатски пазар

Опитът за нахлуване ще се реализира с помощта на японското сдружение " Мейджи "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР