Mondelez International Inc е в напреднали преговори за закупуване на

...
Mondelez International Inc е в напреднали преговори за закупуване на
Коментари Харесай

Mondelez в напреднали преговори за Campbell's

Mondelez International Inc е в напреднали договаряния за закупуване на интернационалните марки на американската хранителна компания Campbell Soup Co, заяви Bloomberg.

Mondelez води договаряния за завършване на изискванията за покупка на бизнеса, който включва австралийската марка за бисквити Arnott и датския производител на маслени бисквитки Kelsen Group. Компаниите разискват цена от към 2,5 милиарда $ за активите, само че не е реализирано дефинитивно съглашение и договарянията могат да се разпаднат или различен покупател може да се появи, осведоми Ройтерс.

Производителят на Nutella Ferrero SpA и консорциум от частните капиталови сдружения KKR & Co и Bain Capital LP са били измежду участниците в търга за интернационалния бизнес на Campbell's. Ройтерс през декември заяви, базирайки се на доверени източници, че Kraft Heinz Co също е направила оферта.

Международното звено на Campbell's беше пуснато за продажба през август откакто компанията бе подложена на напън от страна на вложителите за повишение на нейната доходност и показване на акциите. Миналия месец компанията съобщи, че чака да разгласи купувачи за бизнеса до края на финансовата година през юли.

Акциите на Mondelez се покачиха с 0.2%, а тези на Campbell's паднаха с 0,3%.

Компанията Campbell Soup, известна още като Campbell's, е американски производител на консервирани супи и свързани с тях артикули, които се продават в 120 страни по света. Компанията създава супи, печени закуски и здравословни питиета.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР