Монако допусна трета поредна шампионатна загуба, след като позволи на

...
Монако допусна трета поредна шампионатна загуба, след като позволи на
Коментари Харесай

"Ланс" нанесе тежко поражение на неузнаваем "Монако"

" Монако " позволи трета поредна турнирна загуба, откакто разреши на гостуващия " Ланс " да завоюва изрично с 3:0 на " Стад Луи II " в дуел от 15-ия кръг на Лига 1. Домакините за следващ път се показаха отчайващо едва в предпазен проект и още през първото полувреме изгубиха шансове за положителен резултат.

Триумфът е исторически за " Ланс ", който не бе печелил в 13 следващи гостувания на " червено-белите " в елитната френска дивизия от 1998 година насам, когато за последно бе чествал в княжеството.
Снимка: Getty Images
" Монако " се провали в защита още при първата офанзива в мача. Корентен Мишлен бе оставен да пробие по дясното крило, а центриране му по тревата бе засечено в опразнената врата от Исиага Сила. Лявото крило откри резултата още в 35-ата секунда. Последваха две чисти голови положения пред Кевин Фоланд, само че немският нападател на " Монако " ги пропиля с разочароващи удари.

В 17-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините, само че откакто получи помощ от ВАР, основният арбитър Уили Делажо промени решението си. След още шест минути домакините останаха с човек по-малко. Централният бранител Аксел Дисаси получи пряк червен картон след нарушаване като финален в отбраната против откъсващия се от него нападател Игнатиус Ганаго.

В 33-ата минута ново подаване на Мишлен от фланга бе отклонено на първа греда от Симон Банза, който се разписа за повторно от старта на шампионата. Впечатление в обстановката още един път направи наивността и некомпетентността, с която домакините разрешиха на противника да приключи дейно неособено страховитото си нахлуване.
Снимка: Getty Images
Обезверените играчи на Нико Ковач се сгромолясаха още един път през първата част, откакто в 39-ата минута Гаел Какута осъществя седмия си гол за сезона. Атакуващият халф се трансформира в първия футболист на " Ланс " от сезон 2006/07 насам, който вкарва или асистира за попадение в пет следващи дуела от Лига 1.

" Монегаските " получиха три гола през първото полувреме в свое турнирно домакинство за първи път от март 2008 година - против " Олимпик " Лион.
Снимка: Getty Images
След почивката домакините нямаха сили за отговор, а звездите Бен Йедер и Фоланд бяха извадени от игра още преди началото на втората част, с цел да бъдат съхранени силите им за идното посещение на последния в таблицата " Дижон ".

Освен, че прекъсна серията на " червено-белите " от 10 следващи семейства на равнище Лига 1 без загуба, " Ланс " завоюва трето поредно свое посещение в елита, което не бе правил в границите на нито една календарна година през XXI в. Също по този начин за първи път от 2003 година отборът на " ранг е ор " не позволи попадение в три следващи визити за състезание. Отборът на треньора Франк Ес към този момент има 7 победи от старта на сезона и заема седмо място с 24 точки, само че и с мач по-малко от останалите отбори в челото на класирането. След шестото си проваляне в 15 кръга, " Монако " се смъкна до осма позиция с 23 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР