МОН отрече да има нещо общо със скандална книга за

...
МОН отрече да има нещо общо със скандална книга за
Коментари Харесай

МОН: Не сме разрешавали скандалната книга за деца

МОН отхвърли да има нещо общо със скандална книга за деца: 

Министерството на образованието и науката бързо се разграничи от абсурда с книгата със полово наличие “Да пробудиш драконче ”, която бе показана пред петокласници. Книгата стана част от акцията “Разказвачът на приказки ”, поощряване четенето измежду децата. От просветното министерство обявиха, че не са одобрявали включването на съответни творби в акцията, написа.

" Инициативата е подкрепена кардинално с писмо, изпратено през 2020 година В него категорично е посочено, че отговорността за подбора на създатели и текстове е на уредниците на националната самодейност за поощряване на четенето ", се споделя в информацията, представена от Българската телеграфна организация.  

Самата самодейност е препоръчана на МОН от партньорска организация (Синдикат “Образование ” към КТ “Подкрепа ”). Тя е подкрепена като осъществяване на признатата от Министерски съвет Национална тактика за поощряване и повишение на грамотността (2014 – 2020), която извежда политиките за четене като основни за повишение на грамотността на нацията.

Въпреки че дейностите по Стратегията са завършили, някои от самодейностите не престават да се осъществят като положителни практики и по-късно, допълват от министерството.   

Организаторите обаче не са търсили поддръжка от МОН, нито са представяли лист с определени създатели и творби, които имат намерение да четат в учебни заведения, както е станало, когато са показали самодейността си през образователната 2021-2022 година, излиза наяве от позицията на просветното министерство.  

Организаторите обаче не са търсили поддръжка от МОН, нито са представяли лист с определени създатели и творби, които имат намерение да четат в учебни заведения, както е станало, когато са показали самодейността си през образователната 2021-2022 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР