Момичето на татко и мамино момченце – това са общите

...
Момичето на татко и мамино момченце – това са общите
Коментари Харесай

Бащите предпочитат дъщерите си – не е вярно

Момичето на баща и мамино момченце – това са общите схващания за връзките на родителите към децата им. Смята се, че бащите обожават дъщерите си, до момента в който майките боготворят синовете си.

Ново проучване обаче е напът да постави завършек на тези вярвания. Според него майката избира дъщерите си, до момента в който бащата – синовете, написа британското издание „ Дейли Мейл “ (Daily Mail).

Защо татко предизвести: Не съм отгледал принцеси

Шестте скрити мисли на родителите за децата им

Ако един родител е подложен в обстановката, че би трябвало да пазари и има наследник и щерка, само че време да купи неочакван подарък единствено за едното си дете, тогава

има по-голяма възможност майката да купи нещо за щерка си, до момента в който бащата ще избере подарък за сина си .

„ Въпреки, че концепцията родителите да имат желания към едното дете не е нова, съвсем всички родители гневно отхвърлят да избират едното си дете пред другото “, споделя Ламбрианос Никифоридис, помощник по маркетинг в държавния университет в Ню Йорк.

„ Въпреки че родителите споделят, че нямат желания, те също по този начин признават, че не наблюдават интензивно инвестицията във всяко свое дете, което оставя място за пристрастност “, изяснява той.

Ето за какво, въпреки че повече от 90% от родителите споделят, че се отнася еднообразно с децата си от разнообразни полове, учените са разкрили, че

множеството родители неумишлено поддържат детето от същия пол като техния, когато става дума за харчене на пари .

“Установихме, че резултатът е доста мощен в четири разнообразни опита и в разнообразни култури “, споделя откривателят и съавтор на изследването доктор Кристина Дуранте, професор по маркетинг в Rutgers Business School в Ню Джърси.

„ Склонността към вложение в еднополовите деца се случва, тъй като дамите се разпознават повече и виждат себе си в своите дъщери, както и мъжете и синовете “, изяснява тя.

Според доктор Дуранте, констатациите имат отражение върху децата, отглеждани в разнообразни фамилии. Ако майките вземат множеството от решенията за разноските на фамилията, дъщерите могат да получат повече запаси от братята си. Но в случай че бащите управляват фамилните финанси, синовете могат да имат по-голяма изгода.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР