Момичетата от националния отбор на България по синхронно (артистично) плуване

...
Момичетата от националния отбор на България по синхронно (артистично) плуване
Коментари Харесай

Националките по синхронно плуване заминаха за Европейското в Прага

Момичетата от националния тим на България по синхронно (артистично) плуване отпътуваха от Варна за присъединяване в Европейско състезание за девойки до 18 година в Прага.

Националният тим е формиран единствено от варненски девойки,  състезателки на Аква спорт и ученички от Математическа гимназия и Първа и Пета езикови гимназии.

„ Малцина знаят, че тези деца минаха през " пъкъла ", за показват страната ни на Европейско състезание. Самото класиране за присъединяване на Екологичен потенциал е самобитен героизъм. Тези деца минаха през цедката на две извънредно тежки надпревари, на които трябваше да покрият доста висок и сложен норматив. И съумяха.



Първата степен на нормативите бе през зимата на държавното състезание, а втората на интернационалния шампионат ``Словакия опън``. В Словакия бе същинската борба. И те покриха и втората степен. И завоюваха медали - злато, сребро и бронз. 



Подготовката за самото Екологичен потенциал протече при безчовечен стрес. Сега е краят на образователната година. И никой не се съобрази, че те упражняваха двуразово. В промеждутъците ходеха за контролни, класна и изпитвания... А най- тежкото е, че никой не знае за това. 

Всички триумфи на варненските спортисти са скъпи и будят почитание, само че дано в действителност обръщаме внимание на всички и открояваме по- значимите от тях. Те не са толкоз доста. ”, съобщи треньорът на Аква спорт и на националния тим Галина Георгиева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР