Момичетата от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика споделиха

...
Момичетата от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика споделиха
Коментари Харесай

Грациите: Не приемаме нищо като лишение, защото сме избрали този път

Момичетата от националния отбор на България по художествена гимнастика споделиха насладата си от положителното показване пред родна аудитория. Грациите гостуваха в утринния блок на NOVA "Здравей, България " дружно с треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска.

"От тук нататък имаме още доста върху какво да работим. Това не е най-големият ни триумф. Нашето най-голямо съревнование тази година е Световното състезание и ние работим за него. Конкуренцията е и тласък, и опасност ", разяснява Мадлен Радуканова, а Елена Бинева добави: "За болката се сещаме чак, когато свърши надпреварата. Няма да забравим, че успяхме да преодолеем всичко дружно и компликациите, които имахме преди надпреварата. Не е елементарно да излезеш пред родна аудитория. "

Друга от грациите от ансамбъла Симона Дянкова съобщи: "Притеснение постоянно има, само че са ни учили да не гледаме конкуренцията по време на съревнование. Тогава треньорите се тормозят повече, тъй като няма какво повече да създадат, а всичко е в наши ръце. Когато вземем медали, това ни стимулира още повече да работим и ни оказва помощ за идващите надпревари. "

"Когато свърши надпреварата, доста ни се радваха. Публиката доста ни поддържа ", показа Теодора Александрова, а Лаура Траатс добави: "Ние не одобряваме нещата като ограничения, тъй като ние сме си избрали този път. "

Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова бе безапелационна: "Трябва да си изиграят съчетанията, а аз съм уверена, че всеки труд се възнаграждава. Аз не еднократно съм казвала, че даже не ми се постанова да ги стимулирам, тъй като те са чудесни деца, които знаят защо са в залата. Те си правят нещата доста съзнателно. Много са задружни и работливи.Хората би трябвало да вършат това, в което са най-хубави. "

"На килима са девойките, а ние нищо повече не можем да създадем от момента, в който ги изпратим. Ние като треньори виждаме всяка неточност, само че знаем, че на съревнование всичко е доста друго. За мен животът след състезателтата кариера е едно успокоение, тъй като съм сбъднала фантазията си. Но адреналинът не свършва, тъй като в този момент изживявам надпреварите посредством девойките ", пък разяснява асистент треньорът Михаела Маевска.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР