Момичета от ансамбъла на България по художествена гимнастика ще бъдат

...
Момичета от ансамбъла на България по художествена гимнастика ще бъдат
Коментари Харесай

Момичетата от ансамбъла се включват в церемонията Рицар на четката

Момичета от ансамбъла на България по художествена гимнастика ще бъдат част от церемонията " Рицар на четката " - сами ще изберат и ще наградят художници, взели участие в огромния интернационален план " Картина от мнозина ".

Професор Огнян Герджиков, огромната българска певица Йорданка Христова, обичаната актриса Стефания Колева, грациите от ансамбъла, баскетболният треньор Константин Папазов, известната телевизионна водеща Ева Веселинова, поетът Илиян Любомиров, писателят Вълко Мишев и икономистът проф. Георги Чобанов ще отличат спечелилите.

Церемонията ще се организира на 1 декември 2018 година от 17,30 часа в НДК, Мраморно предверие.

Наградите " Рицар на четката " са основани на интернационалния план на арт център " Орхидея " - " Картина от мнозина ". Досега в него са се присъединили над 2000 създатели. А за " Рицар на четката 2018 " се борят 850 художници.

Творческият екип Кунка Бакалова и Момчил Николов основава плана " Картина от мнозина " с идея за обща картина в градация и цел да се приобщят оптимален брой модерни художници по най-достъпен и прочувствен метод. А за ценителите на изкуството - резултатът е любопитна мозайка от всевъзможни сюжети, стилове и техники. Предизвикателството на плана е самостоятелното авторско наличие, само че в мощна конкурентна среда. Всеки създател изпраща свое произведение върху 4 дребни квадратни платна, събрани в по-голяма картина, квадратен пъзел от 4 елементи.

Включването в " Картина от мнозина " е и директна номинация за купата " Рицар на четката ". Всеки художник, вложил своя гений, добавяйки неповторима парченце от себе си към огромния пъзел от картини, става претендент за " Рицар на четката " и може да бъде определен за победител в някоя от другите категории. Откриването и отличаването на най-големия живописен талант не е цел на екипа Бакалова и Николов. Целта е сливане и насърчаване на художниците. Затова идва решението да се създадат съпричастни хора от разнообразни сфери от публичния живот в България, които да станат съпричастни към труда и гения на художниците. Така към плана се приобщават актьори, поети, музиканти, хореографи, спортисти, треньори, телевизионни водещи, политици и други. Всеки самичък избира своя любимец, след което му връчва премията по време на церемонията " Рицар на четката ". Призът съставлява стилна бронзова статуетка, дело на скулптора Момчил Николов.

На церемонията в НДК на 1 декември ще станат ясни и ще бъдат наградени рицарите, определени от някогашния министър-председател и ръководител на 39-ото Народно заседание, юристът проф. Огнян Герджиков, икономистът проф. Георги Чобанов, Йорданка Христова, Стефания Колева, Ева Веселинова, Илиян Любомиров и девойките от ансамбъла на България по художествена гимнастика. Макар грациите да печелят медали като тим, самите те съставляват самобитна " картина от мнозина ", като допълват своите гений и развити качества. Любопитно е, че по време на церемонията " Рицар на четката " ще разберем и самостоятелните им влечения към изкуството, защото петте диаманта от ансамбъла - капитанът Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, ще връчат пет обособени статуетки.

Всички участници в " Картина от мнозина " се борят и за огромната премия " Рицар на публиката ". Победителят се избира посредством SMS гласоподаване, а всички произведения и техните създатели могат да бъдат видени в уеб страницата на плана kartinaotmnozina.com. Защото дружно със статуетката " Рицарят на публиката " получава и екскурзия до люлката на Ренесанса - Флоренция.

В предходните издания на премиите " Рицар на четката " своите любимци са избирали и награждавали Йорданка Фандъкова, Стефан Данаилов, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Недялко Йорданов, Нешка Робева, Кубрат Пулев, Тервел Пулев, Любо Ганев, Астор, Поли Генова, Камен Воденичаров, Деси Банова и други известни персони.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР