Момиченце и момченце се родиха тази сутрин в Отделението по

...
Момиченце и момченце се родиха тази сутрин в Отделението по
Коментари Харесай

Две бебета се родиха на Бабинден в „Уни Хоспитал“

Момиченце и момченце се родиха тази заран в Отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „ Уни Хоспитал “. Началникът на отделението доктор Мерал Ефендиева пожела през цялата година мотивите за наслада за целия ѝ екип да са многочислени. Д-р Красимира Чачова-Ранчева, шеф на лечебното заведение, благодари за професионализма, всеотдайността и отговорността на експертите и пожела да продължат да пазят благородството на най-чистия миг в човешкия живот.



Колкото са пръските във въздуха, толкоз да са децата през годината, както се плъзга сапуна в ръцете ни, по този начин да е елементарно раждането на майките, бяха част от благопожеланията отправени през днешния ден, 21 януари – Ден на родилната помощ, в МБАЛ „ Уни Хоспитал “.



Празникът продължи по остарял български бит - с обред. Бъдеща майка, родила първата си рожба в здравното заведение, оказа помощ в символ на признателност на акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, педиатри да измият ръцете си.

Обредността през днешния ден, известен в българската национална традиция като Бабинден, е обвързвана със засвидетелстването на респект и почитание към всички, които оказват помощ за появяването на новия живот.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР