Момиче, нарамило за първа година ловна пушка заедно с мъжете,

...
Момиче, нарамило за първа година ловна пушка заедно с мъжете,
Коментари Харесай

Млада ловджийка отстреля 100-килограмов глиган в Монтанско

Момиче, нарамило за първа година ловна пушка дружно с мъжете, повали двойно по- тежък от него глиган в горите край Монтана.
Неравната битка се е разиграла в гъсталаците над село Горно Церовене. 22- одишната Кристина Живкова излязла на лов за диви прасета с мъжете от локалната дружинка и застанала на пусия в местността Неволкево ". След като гоначите пуснали кучетата из шубраците, млад нерез изскочил на прилежащата до момичето засада. Ловецът Недялко Йорданов стрелял по прасето, само че единствено го ранил. Без да трепне, Кристина взела глигана на мушка и го покосила с изстрел на Ижовката " си.
,Прасето е към 100 кила, а Кристина единствено 50, само че не се уплаши, ще стане добър ловджия! ", разясниха опитни ловджии.
Младата ловджийка е търговски представител и кръстосва по пет дни в седмицата с автомобил Северозападна България. А в почивните дни облича камуфлажа и потегля към горите. Любовта към лова и общуването с природата у нея запалил още от детските години татко й Светослав, показа Кристина Живкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР