Момиче бе убито при нова стрелба в училище в САЩ,

...
Момиче бе убито при нова стрелба в училище в САЩ,
Коментари Харесай

Ученичка бе убита при нова стрелба в гимназия в САЩ

Момиче бе убито при нова пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на локалните управляващи.

17-годишна ученичка е била убита след края на образователните занятия в гимназия в Бирмингам в южния щат Алабама. Неин връстник е бил ранен.

Полицията обаче счита, че изстрелите са били създадени инцидентно, само че към този момент не дава никакви пояснения.

Преди по-малко от месец, на 14 февруари, 19-годишният Никълъс Крус умъртви 17 души, откривайки огън в гимназия в Паркленд, щата Флорида, от която бил изключен.

Трагичният случай предизвика за следващ път дебатите за сигурността на публичните места в Съединени американски щати и изключително в учебните заведения, както и за стягане на режима за владение на огнестрелни оръжия.

Съдебно жури повдигна обвинявания против Никълъс Крус в 17 убийства и 17 опита за ликвидиране, съобщи ДПА. Засега прокуратурата не разкрива дали ще пледира за налагане на смърна присъда на обвинения.

Конгресът на Флорида в това време утвърди законопроект, който лимитира достъпа до огнестрелни оръжия и дава опция за въоръжаване на някои преподаватели, съобщи Франс прес.

Нормативният акт мина с дребни болшинства и в двете камари на законодателното заседание, които са доминирани от републиканците. За да влезе в действие, той би трябвало да бъде подписан от губернатора на югоизточния американски щат Рик Скот.

Републиканецът Скот към момента не е оповестил дали ще се опълчи на личната си партия и ще наложи несъгласие. По-рано той се разгласи обществено против предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въоръжаване на учителите като мярка против всеобщите стрелби, които постоянно потапят в печал американски учебни заведения, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР