Moментът е подходящ за Novartis да продаде неосновен актив на

...
Moментът е подходящ за Novartis да продаде неосновен актив на
Коментари Харесай

GlaxoSmithKline придобива пълeн контрол над производителя на Panadol

Moментът е подобаващ за Novartis да продаде неосновен актив на атрактивна цена

Още по тематиката
GlaxoSmithKline се отхвърли от придобиването на бизнеса с артикули за грижа за здравето на Pfizer

Основната причина за това са терзанията на вложителите
25 мар 2018
GlaxoSmithKline е с най-големи шансове да купи бизнеса с артикули за грижа за здравето на Pfizer

Предложението е на стойност 20 милиарда $ и ще е един от най-важните статегически ходове на новия основен изпълнителен шеф на компанията
23 мар 2018
Сделките в опазването на здравето са на рекордно високи равнища при започване на годината

Биотехнологичните компании и данъчната промяна са в основата на всеобщия оптимизъм
25 яну 2018
Novartis купува френската Advanced Accelerator Applications за 3.9 милиарда $

Със договорката швейцарският фармацевтичен колос продължава разширението си
31 окт 2017 Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline разгласи във вторник, че ще закупи 36.5-процентния дял на Novartis от взаимния им бизнес с артикули за грижа за здравето и ще стартира стратегически обзор на някои от другите си бизнеси, оповестява Reuters. GSK Quotes by TradingView Причините

Миналата седмица GSK се отхвърли от желанията си за придобиване на бизнеса с артикули за грижа за здравето на Pfizer поради терзанията на вложителите. Сделката щеше да бъде на стойност 20 милиарда $.

Вместо това английската компания ще придобие цялостен надзор върху взаимното дружество с Novartis, основано през 2015 година, чиито артикули включват пастата за зъби Sensodyne, таблетките срещу главоболие Panadol и гела за мускулни болки Voltaren.

" Предложената договорка е ориентирана към един от основните ни цели за разпределение на капитала и ще разреши на акционерите на GSK да получат цялостната стойност на един от водещите международни бизнеси за артикули за грижа за здравето ", споделя в изказване основният изпълнителен шеф Ема Уамслий. Сделката ще усъвършенства облагата и паричните потоци, спомагайки за ускорение на напъните за възстановяване на успеваемостта, сподели тя.

" Най-важното е, че това отстранява несигурността и ни разрешава да планираме потреблението на нашия капитал за други цели, изключително фармацевтичната научноизследователска и развойна активност.

Какво следва

Сделката ще бъде завършена през второто тримесечие при приемане на нужните регулаторни утвърждения. GSK също по този начин съобщи, че ще стартира стратегически обзор на продуктите на Horlicks и други хранителни добавки. Прегледът ще включва оценка на присъединяване му в индийското дъщерно сдружение GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.

" Въпреки че нашето взаимно дружество с артикули за грижа за здравето с GSK напредва добре, моментът е подобаващ за Novartis да продаде неосновен актив на атрактивна цена ", сподели основният изпълнителен шеф на Novartis Васант Нарашиман.

Novartis ще употребява средствата за разширение на бизнеса както органично, по този начин и посредством нови придобивания, заяви основаната в Базел компания. След оповестяването на новината акциите на Novartis нарастнаха с 1.6%, а на GSK – с 2.04%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР