Момчето е освободено след разпит като свидетел Пето момче, което е

...
Момчето е освободено след разпит като свидетел
Пето момче, което е
Коментари Харесай

Пето момче издало децата, убили мъж заради шише ракия

Момчето е освободено след разпит като очевидец

Пето момче, което е участвало на жестокия побой над 59-годишния Борислав Борисов във видинското село Гъмзово, е подало сигнал в полицията и е разкрило кои са причинителите. Това заяви за Dir.bg заместник-окръжният прокурор на крайдунавския град Владислав Влашев.

По думите му, момчето е било " на неверното място в неверното време ". 

" След като са пребили жертвата си, момчетата са се прибрали по домовете си и до момента в който останалите четирима са се опитвали да прикрият следите от стореното, петото момче се е обадило в полицията и е подало сигнал. То е разказало какво се е случило ", добави прокурор Влашев.

Той посочи, че все още няма данни момчето да е взело участие в жестокия побой. 

" То е разпитано като очевидец и е освободено ", сподели още заместник-окръжният прокурор на Видин. 

Владислав Влашев добави, че до края на работния ден Окръжната прокуратура ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на тримата арестувани младежи. Те са в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, откакто им бяха повдигнати обвинявания. Най-малкият участник в побоя, довел до гибелта на 59-годишния Борислав Борисов, по закон не носи наказателна отговорност. Затова детето е под полицейска протекция и не е арестувано. 

Сигналът за жестокото ликвидиране бе подаден на 2 януари. Тялото на жертвата бе намерено в двора на къщата му в Гъмзово със следи от принуждение. Според проверяващите убийството е осъществено поради половин бутилка с ракия. Непълнолетните момчета, които са на 15, 16 и 17 години, са създали признания, само че отхвърлят да е имало предумисъл. 

" Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не желал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и желал да ги бие. Те са се самозащитили ", сподели майката на единия от арестуваните младежи Соня Славчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР