Момче разказа трогателна история, която се е случила в градския

...
Момче разказа трогателна история, която се е случила в градския
Коментари Харесай

Историята взриви мрежата: Шофьорът се засили към мен и ме удари с юмрук в лицето!

Момче описа трогателна история, която се е случила в градския превоз в Банкя, научи Sofia24.bg . Всеки един от нас можеше да е на неговото място. Центърът за градска подвижност в София разгласява историята на Никола, който твърди, че е бил ударен с пестник в лицето от водача на рейса.

Ето какво написа момчето, публикуваме думите му без редакторска интервенция:  

Казвам се Никола и съм на 17 години. На 15 декември, към 13:35 ч., чаках рейс номер 47 на последната спирка в квартал " Градоман " в Банкя както нормално. Автобусът пристигна, водачът отвори предната врата и ме попита дали ще се качвам. Докато си поставям маската подвигнах ръката в символ, че ще се, само че той изненадващо затвори вратата и възпламени рейса. След няколко секунди очакване още веднъж отвори предната и стартира да ме псува и да пита за какво не се качвам. Не разбрах, че приказва на мен, нямаше мотив за такова държане и се приближих до вратата, с цел да видя какво се случва.

Осъзнах, че приказва на мен, качих се, като от самото начало продължи с псувни и какви ли не обиди по мой адрес. Само го погледнах, като преди да седна отвърнах " Заради хора като вас светът е в такова състояние ".

Седнах на последната седалка, с цел да съм по-далеч от него. В рейса имаше още една жена. Шофьорът стана и се ускори към мен, извика ми в лицето за какво съм му приказвал по този метод и съм го обиждал, пробвах да обясня, че не съм го обидил и другата жена в рейса ми е очевидец, само че той не ме изслуша и ме удари с пестник в лицето.

След това ме изхвърли от рейса, продължавайки да ме псува и наскърбява. Не му беше мъчно, голям мъж въпреки всичко. Звъннах на татко ми, който се обадил на 112 и пресрещнал рейса на метростанция Сливница. Пристигналите служители на реда му обяснили, че нищо не могат да подхващат, тъй като няма доказателства, макар че в рейса има камери.

Посъветвали го да си извадя здравно, както направих на другия ден (средна телесна повреда) и да заведа дело. Защо държа да опиша тази история?

Защото живеем в 21 век, в европейска страна, аз съм възпитаник на 17 години и не мисля, че е редно да се случват и остават безнаказани такива неща на мен и на който и да било. Впоследствие разбрахме, че това не е първата сходна демонстрация на този водач - проявявал е експанзия освен към пасажери, само че и към сътрудници.

Ето и някои от мненията под обявата: 

Браво момче, единствено по този начин. Никаква толерантност, към такива прояви. А на този пехливанин, би трябвало да му се обясни, че превоза е УСЛУГА, която пасажерите ЗАПЛАЩАТ. Ако не може да я даде качествено, да си хваща шапката и да се разкара;

Така е, когато няма закони, а в случай че има не се зачитат и съблюдават. Срам и срам 2022 година да се случват сходни неща;

Недопустимо! Но в описа най-шокиращо за мен е, че всички сътрудници знаят, че този човек е подобен, само че са ок. Няма ограничения, няма и поддръжка за този човек, тъй като е рисков и не му е това мястото за работа. И дано не се учудваме, за какво децата се оправят със същите модели, а ние възрастните се възмущаваме много;

Как държат такива хора на работа аз не мога да схвана. Ми като е имал други прояви е трябвало от дълго време да не е на това работно място! Ужас! Браво на Никола за сигнала?! Трябва да има правдивост!(въпреки че се съмнявам).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР