Момче от стражишкото село Царски извор спечелило 250 000 лева

...
Момче от стражишкото село Царски извор спечелило 250 000 лева
Коментари Харесай

Момче, спечелило 250 000 лева от лотарията, тъне в мизерия, леля му откраднала печалбата

 Момче от стражишкото село Царски извор спечелило 250 000 лв. от лотарията, само че по този начин и не видяло нито лев от крупната сума. Сагата е от 2016 година, когато с джобните си пари, малолетният хлапак си купил лотариен билет, който се оказал печеливш. Мирослав се похвалил пред роднините си, а вуйна му Фана, реагирала стремително. Тя изтръгнала скъпата книга от ръцете му като му декларирала, че е малолетен и няма право да взе участие в такива игри. Дръзката жена се обадила в малкия екран и след няколко дни сумата и била преведена по банкова сметка.

Междувременно родителите на дребния късметлия се пробвали да потърсят отговорност от Фана, само че се разразил пикантен скандал. Фана и околните и захванали да сипят закани против пострадалата фамилия и даже дръзнали да им предложат пари, с цел да се откажат да сезират органите на реда, осведоми " Труд ".

Майката на Мирослав-Нешка подала сигнал за злодеянието до Окръжната прокуратура във Велико Търново. На 9 август 2016 година било формирано дело против незнаен причинител за кражба в изключително огромни размери. При следствието било изяснено, че лелята на момчето е причинител и тя била упрекната в обир на печелившия билет, който издърпала със мощ от ръцете на момчето. Докато правораздавателните органи обаче подхващат дейности, с цел да блокират сметката на Фана, тя изтеглила парите, накупила парцели и скъпи движимости и по-късно отпътувала за Холандия.

Малко по-късно Окръжната прокуратура във Велико Търново издала разпореждане за преустановяване на делото по чл.199 от Наказателен кодекс за обир. После въпросът попаднал в Районната прокуратура в Горна Оряховица, където казусът бил разследван като машинация. В последна сметка държавното обвиняване в железничарския град също се произнесло с разпореждане за преустановяване.

Двете постановления били обжалвани от пострадалата страна. Районният съд в Горна Оряховица удостоверил постановлението на прокуратурата по следствието за машинация, тъй като детайлите по делото сочели, че става дума за обир. Случаят стигнал и до ВКП, която се произнесла, че Горнооряховата прокуратура погрешно е прекратила делото за машинация. Съдът възобновил многострадалното дело, само че за повторно излязал с определение за преустановяване на постановлението за машинация. След двукратното преразглеждане на тезата за машинация, още веднъж било формирано дело за обир и от 2019 година се чака изговаряне от Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

През миналите 4 години обаче бащата на дребния късметлия се разболял и умрял. От парите и от лелята, която отмъкнала крупната облага няма и помен, а Мирослав и майка му живеят в Царски извор, потънали в бедност и беднотия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР