Момче от Австралия реши, че иска да стане момиче, след

...
Момче от Австралия реши, че иска да стане момиче, след
Коментари Харесай

ЗА ВТОРНИК - Тийнейджър започна половата си трансформация на 12, пораснаха му гърди, но сега иска отново да е момче

Момче от Австралия реши, че желае да стане момиче, откакто бе диагностицирано с полова дисфория, когато е било на 12 години. Но след две години на приемане на женски хормони, Патрик Мичъл си е трансформирал мнението. „ Започнах да се развъртвам като момиче, тогава тъкмо това желаех. Но в този момент към този момент не “, признава 14-годишният Патрик пред 60 Minutes на Channel Nine. „ Имаш визия какво е да си момиче и момче, само че когато го преживееш, е доста друго “, прибавя той.

След като си пуска дълга коса и развива гърди вследствие на хормоналната терапия, Патрик погледнал майка си в очите и ѝ споделил: „ Не съм сигурен, че желая да бъда момиче. Може би осъзнах, че мога да бъдат благополучен без да трансформира напълно себе си “, споделя той.

Патрик в предишното вярвал, че е момиче, затворено в тяло на момче. Затова той изпаднал в дълбока меланхолия, когато навлязъл в пубертета.
„ Излизах отдолу под душа и минавах около огледалото. Гледах се и се натъжавах. Понякога се замислях даже, дали би трябвало да съм жив “, споделя още той.

Майка му, Алисън, взима решение първо да му даде блокери за пубертета, а по-късно му позволява да взима от нейните естрогенни хормони, когато Патрик е на 13 години.

Въз основа на законодателството в Австралия младежите би трябвало да изчакат до 16 години и би трябвало да получат позволение от съда, преди да могат да се подложат на хормонална терапия. „ Решението ни да стартираме с втората фаза на хормоналната терапия бе това, че Патрик стартира доста да пораства. Естрогенът пречи на растежа на костите. Той оказва помощ те да се развият повече като на момиче. Искахме да спрем растежа на костите му, с цел да понижим растежа му малко и да омекотим чертите му “, споделя тя.

Сега Патрик обаче е сигурен, че желае да е момче, и че майка му и лекарите са сбъркали, като са го диагностицирали с полова дисфория и са го подложили на терапия.

Някои резултати от естрогените обаче са дефинитивни и Патрик ще би трябвало да се оперира, с цел да понижи гърдите си. „ Мисля, че това ще е финалната стъпка към това, да съм още веднъж естествен “, споделя той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР