Момче на петнадесет години почина от бубонна чума в Западна

...
Момче на петнадесет години почина от бубонна чума в Западна
Коментари Харесай

Младеж почина от бубонна чума

Момче на петнадесет години умря от бубонна чума в Западна Монголия, заяви Асошиейтед прес.

Лабораторни проби са удостоверили, че младежът е умрял от чума, с която се заразил от възпален мармот, разгласи монголското здравно министерство, представено от националната осведомителна организация.

Правителството наложи поради случая карантина върху част от региона Гоби-Алтай. 15 души, които са имали контакт с момчето, са изолирани.

Тревога в Китай поради потвърден случай на бубонна чума

В прилежащ Китай пациент, инфектиран с бубонна чума в северния район Вътрешна Монголия, се усъвършенства, заяви в това време китайската осведомителна организация Синхуа. Властите са отменили в неделя карантината, наложена на петнадесет души, били в непосредствен контакт със инфектирания, отбелязва Българска телеграфна агенция.

До края на годината е в действие предизвестието към жителите на региона Баянур във Вътрешна Монголия да заобикалят месо от мармоти и да оповестяват за видяни мъртви животни.

В началото на месеца локалните управляващи в окръг Баянур постановиха възбрана за лов на диви животни и разпоредиха да бъдат одобрявани за лекуване всички хора с тресчица или други евентуални признаци на инфекцията след информацията за вероятен случай на бубонна чума.

Болестта може да е съдбовна за до 90 на 100 от инфектираните, в случай че не се лекува. Терапията е с няколко типа антибиотици. От бубонната чума се развиват тежки инфекции на белите дробове, измежду признаците са висока температура, главоболие и кашлица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР