Моловете в Пловдив видимо опустяха, след като в първия ден

...
Моловете в Пловдив видимо опустяха, след като в първия ден
Коментари Харесай

Пловдивските молове опустяха след затягането на мерките в града

Моловете в Пловдив очевидно опустяха , откакто в първия ден на ваканцията влезе в действие новото остаряло ограничаване малолетните да влизат единствено с компаньон, който има зелен документ.
В първия ден, в който са в действие спомагателните противоепидемични ограничения в града, не са малко върнатите деца , решили да посетят комерсиалните центрове без компаньон. Охранител в един от моловете твърди, че условията за инспекции се съблюдават .

„ Ако желая да дойда в мола примерно да си взема сандвич, не намирам смисъл да би трябвало да повеждам още един човек. Дори повода да беше да се предотврати някакво систематизиране на вируса, не виждам по какъв начин, като набуташ повече хора вътре, ще стане по-добре “, разяснява юноша, който не е позволен да влезе.

„ Фактът, че вървим на учебно заведение, като изключим ваканцията, изяснява всичко и не се „ връзва “ – значи в учебно заведение няма вируси, пък тук има “, добавя момиче. „ Смятам, че това е непотребна суматоха “.

Според продавачи в магазините ограничаването е належащо, защото децата не съблюдават ограниченията при посещаване на комерсиалните обекти и „ популяризират по-бързичко болестта “.

В последно време виждаме, че не носят и маски . “

Епидемиологът доктор Христиана Бацелова разяснява, че по време на тази вълна са наранени повече деца. Тя предлага по време на ваканцията децата да бъдат лимитирани в контактите им с други деца и възрастни.

„ Максимално да се спестят контакти, които не са нужни към този миг. “

В България имунизационният обсег е прекомерно невисок , добавя доктор Бацелова.

„ Създаде се един боязън в популацията и сега виждаме, че доста от родителите се опасяват да имунизират децата си. “

Д-р Костадин Сотиров, ръководител на локалното съдружие на общопрактикуващите лекари недоумява за какво вместо да се усилва броят на искащите да се имунизират, той понижава фрапантно .

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР