Молдовските депутати гласуваха в подкрепа на ново правителство, ръководено от

...
Молдовските депутати гласуваха в подкрепа на ново правителство, ръководено от
Коментари Харесай

Ново прозападно правителство поема управлението в Молдова

Молдовските депутати гласоподаваха в поддръжка на ново държавно управление, ръководено от прозападния икономист Дорин Речан . Mалката някогашна руска република алармира за смяна на на фона на продължаващата война на Русия в прилежаща Украйна, осведоми Ройтерс.

Речан, 48-годишен икономист, служил в продължение на една година като консултант по защитата и сигурността на президента Мая Санду, беше определен от нея предходната седмица за министър-председател, откакто Наталия Гаврилита ненадейно напусна поста.

Всички присъстващи депутати от ръководещата в Молдова Партия на деяние и взаимност, която има 63 места в 101-местния законодателен орган на страната, гласоподаваха в поддръжка на държавното управление на Речан. Приятелските на Москва партии, комунистите и социалистите, които имат 31 места, се въздържаха от гласоподаване, а 6-те депутати от партията на Шор бойкотираха вота.
 Правителството на Молдова подава оставка
Правителството на Молдова подава оставка

След 18 бурни месеца на власт

Кабинетът на Молдова ще остане значително неизменен при Дорин Речан, като министрите на външните работи, вътрешните работи и защитата ще запазят постовете си. Той съобщи пред депутатите, че главният му фокус ще бъде да вкара " дисциплинираност и ред " в институциите на Молдова, да вдъхне нов живот на затруднената стопанска система и да обезпечи мир и непоклатимост.

Според Речан секторът за сигурност на Молдова би трябвало да бъде укрепен и активността на тези, които желаят да донесат война тук, би трябвало да бъде фрапантно опълчена. Молдова има уязвимости в подтекста на войната в Украйна и тези уязвимости би трябвало да се третират с най-голямо внимание, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР