МОК изрази съжаление, че балтийските страни и други държави, изискващи

...
МОК изрази съжаление, че балтийските страни и други държави, изискващи
Коментари Харесай

МОК: “Отстраняването на руснаците от Олимпийските игри, накърнява правата на човека”

МОК изрази страдание, че балтийските страни и други страни, изискващи отстраняването на спортисти от Русия и Беларус от Олимпиадата през 2024 година, подценяват правата на индивида.
От Международният Олимпийски Комитет обявиха:„ За страдание, това, което те не взеха поради, бяха проблемите с човешките права, на които нямаме отговор. Трябва обаче съществено да ги вземем поради. В последна сметка държавните управления не би трябвало да вземат решение, кой може да взе участие в спортни събития, тъй като това би поставило завършек на интернационалните спортни събития, международните шампионати и Олимпийските игри, каквито ги познаваме. "
От МОК прибавиха, че търсят решение на казуса, което да е в сходство с сплотяващата задача на спорта, а не да способства за борба и ескалация.
По-рано министърът на образованието, науката и спорта на Литва Юргита Шюгждинене, след срещата на върха на представители на министрите на спорта на европейските страни, разгласи, че група от 35 страни ще се опита да попречи на спортисти от Русия и Беларус вземат участие в Олимпийските игри в Париж през 2024 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР