Можете ли да получите студентски заем без кредитна проверка?

...
С наближаването на сезона за връщане в училище много студенти
Коментари Харесай

С наближаването на сезона за връщане в училище много студенти мислят как ще платят за предстоящия семестър в колежа. Това може да бъде предизвикателство във всяка среда, но може да бъде особено трудно сега на фона на високите такси за обучение и високите разходи за заеми.

От началото на века разходите за обучение в колежи са се увеличили повече от два пъти, според данните за образованието Инициативност. Това може да накара някои форми на финансиране — като безвъзмездни средства, стипендии и федерални студентски заеми —  да не покрият напълно разходите за образование, дори ако отговаряте на изискванията за максималната сума.

Това може да е проблем, ако имат лош или никакъв кредит и трябва да заемат останалото с частен студентски заем. В такъв случай какво трябва да направите, за да покриете таксата си за обучение? Е, добрата новина е, че въпреки че кредитните предизвикателства могат да направят получаването на финансиране за образование по-трудно, все пак може да е възможно да се направи.

Научете повече за лихвените проценти за частни студентски заеми, за които отговаряте, тук сега.

Можете ли да получите студентски заем без кредитна проверка?

Обикновено частните студентски заеми изискват кредитна проверка, докато федералните студентски заеми обикновено не изискват. Федералните Direct PLUS заеми обаче, като тези, за които кандидатстват родителите, изискват кредитни проверки.

В някои случаи обаче може да успеете да получите студентски заем без кредитна проверка. MPOWER Financing, например, не изисква да имате кредитен рейтинг или кредитна история, за да кандидатствате. Въпреки това, ако имате кредитна история, заемодателят все още ще разглежда проблеми като просрочия, но също така ще вземе предвид други фактори, когато разглежда вашата кандидатура.

Вземете преднина за есенния семестър. Разгледайте най-добрите проценти за частни студентски заеми, които можете да получите в момента.

Опции за студентски заеми без проверка на кредит

Ако търсите опции за студентски заем, които не изискват кредитна проверка, първата стъпка е да се уверите, че правилно сте подали молба за финансова помощ, за да увеличите максимално помощта, която можете да получите, независимо от вашата кредитна история, казва Джак Уанг, съветник по богатството и съветник по финансова помощ в колежа в Innovative Advisory Group.< /p>

Това е важно, за да се квалифицирате за широк спектър от подкрепа.

„Първата стъпка за достъп до федерални студентски заеми е да попълните FAFSA или безплатно заявление за федерална студентска помощ. Това отключва федерални безвъзмездни средства, финансова помощ, базирана на нужди, стипендии и помощ, базирана на заслуги, обучение за работа и федерални студентски заеми“, казва Анджела Колатриано, главен маркетинг директор в College Ave Student Loans.
Тогава, ако все още трябва да получите частен студентски заем без кредитна проверка, може да потърсите частна компания за студентски заем, която не изисква кредитна проверка или съподписвач. Те обаче могат да бъдат малко и рядко.

Въпреки това Ascent е пример за частна компания за студентски заеми, която предлага начин да се класирате без или с минимална кредитна история. Компанията предлага това, което нарича студентски заеми, базирани на резултатите, на студенти от колеж и възрастни с по-малко от две години кредитна история, въз основа на фактори като наличието на поне 2,9 GPA.

Алтернативи на липсата на кредитна проверка студентски заеми

Ако не можете да намерите студентски заем без проверка на кредита, може вместо това да получите помощ чрез родител или настойник, отговарящ на условията въз основа на тяхната кредитна история.

„The най-лесното решение е да наемете съподписвач, който има добър кредит", казва Уанг.

Друга възможност е да намерите заемодател, предлагащ споразумение за споделяне на дохода.

"Споразуменията за споделяне на дохода са технически заеми, въпреки че плащанията ще представляват процент от бъдещите печалби на завършилия колеж. Сумата и продължителността на времето за изплащане ще варират, но някои заемодатели не изискват кредитна проверка, за да сключат споразумение за споделяне на доходите," казва Уанг.

Може също така да откриете, че някои заемодатели са готови да ви позволят да вземете заем при по-висок лихвен процент поради вашия кредитен риск. Понякога това означава да използвате неспецифични заеми за образование, като лични заеми, въпреки че лихвите могат да бъдат много по-високи от студентските заеми.

Но тъй като кредитният ви рейтинг се подобрява с течение на времето, по-късно може да сте в състояние да рефинансирате до намалете лихвения си процент.

Не чакайте да започне новата учебна година. Научете повече за възможностите за частни студентски заеми тук точно сега.

Други потенциални опции, които да обмислите

Ако не можете да се класирате за достатъчно финансиране, за да платите за колеж, възможно е да Ще трябва да намерите по-достъпно училище, за което можете да платите от джоба си или чрез минимални заеми.

Обществените колежи са една от възможностите, отбелязва Уанг, особено в щатите, които „имат щедри програми за прехвърляне, които наистина могат да помогнат поддържайте разходите ниски."

Или, ако ви е трудно да намерите студентски заеми поради кредитния си рейтинг, може да се наложи да прекарате допълнително време в търсене и кандидатстване за допълнително финансиране като стипендии извън това, което можете се класират за чрез FAFSA, „въпреки че студентите не трябва да разчитат на това като основен източник. Шансовете за спечелване на външни стипендии могат да бъдат малки“, казва Уанг.

Долната линия

Колкото повече можете да получите чрез източници като стипендии, толкова по-малко трябва да заемате. Ако все пак се нуждаете от частни студентски заеми, все пак е възможно да се класирате без кредитна история или лош кредитен рейтинг при определени кредитори, особено ако имате съподписвач. Просто не забравяйте да вземете предвид всички фактори, като процент и условия, преди да вземете решение, тъй като искате да направите всичко възможно, за да се подготвите за финансов успех в бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР