Можете да направите този домашен салам от всякакъв вид месо

...
Можете да направите този домашен салам от всякакъв вид месо
Коментари Харесай

Рецепта за домашен салам – полезен и много вкусен

Можете да извършите този домакински колбас от всевъзможен тип месо – пилешко, пуешко и други Купеният от магазина колбас не може да се съпостави по вкусови качества с този колбас, защото той е изработен от чисто месо и малко подправки.

Необходими съставки:
500 гр. пилешко или пуешко месо
100 гр. бекон или шунка (по предпочитание, само че в случай че ви харесва този мирис, не се колебайте)
1 алена чушка (сладка или люта, според от вкуса)
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка надробен черен пипер
малко магданоз
1 цялостна чаена лъжичка надробен кориандър
½ чаена лъжичка надробен див копър
1 щипка надробен кимион
алуминиево фолио

Забележка 1: Смелете месото няколко пъти в месомелачката, с цел да бъде по-финно.

Вместо пилешко или пуешко, можете да употребявате всяко друго.

Кориандърът и черният пипер придават необикновен мирис на този колбас. Ако вършиме колбаса за деца, тогава изключете пикантните подправки и намалете солта.

В взаимозависимост от това за какъв брой хора го приготвяте, можете също по този начин да намалите количеството месо, в случай че е належащо, защото този колбас не съдържа консерванти и стабилизатори и би трябвало да се употребява до 2-3 дни. Това е варено месо, което, както всяко друго, не се съхранява дълго в хладилника. По-добре е да го вършиме постоянно в по-малки количества, изключително в случай че готвите за деца.

Можете също по този начин да употребявате сладки или люти чушки в разнообразни цветове, с цел да получите пъстър колбас.

Приготвяне: Смелете месото и шунката добре, сместа би трябвало да припомня на пастет. Накрая нарежете чушката и магданоза, прибавете ги към месото и подправете на усет. Омесете добре и оформете руло с ръце, намажете с олио и увийте компактно в алуминиево фолио. Увийте добре краищата на фолиото и го оформете като огромен бонбон.

Този „ бонбон “ поставете във вряща вода, намалете температурата на 1 или 2, похлупете и варете към час при ниска температура.

Отцедете сварения колбас от водата и го оставете завит във фолио, до момента в който се охлади изцяло. Нарежете охладения колбас на филийки и сервирайте.

 Рецепта за домакински колбас - потребен и доста апетитен

Забележка 2: От по-сухите и по-малко тлъсти меса каквото е бялото месо, колбасът ще бъде по-сух и по-твърд. Ако желаете да е по-сочен и по-мек, прибавете повече лой или използвайте по-мазно месо.

Вижте още: Мързелива баница с подготвени кори: лесна и бърза рецепта

Ако желаете малко по-различна текстура, към каймата прибавете и части месо или кубчета кашкавал, ще бъде по-сочен, когато го нарежете.

Това е всичко, може да почерпите гостите с този домакински колбас!

 Рецепта за домакински колбас - потребен и доста апетитен

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР