Можем ли да останем приятел с човек, в когото сме

...
Можем ли да останем приятел с човек, в когото сме
Коментари Харесай

Научно изследване показа, че хората, които са приятели с бившите си, са психопати

Можем ли да останем другар с човек, в който сме били бясно влюбени? Това е въпросът, който терзае всеки, затънал в “приятелската зона ” и желаят да останат в нея. Все отново, когато обичаш някой, искаш той да е благополучен, без значение дали с теб или с някой различен. Тази мисъл звучи толкоз чиста и сантиментална, само че дали е допустима? И в случай че е, сходно другарство няма ли да докара проблеми в бъдеще? И можеш ли да жертваш себе си, единствено и единствено да останеш другар с някой, който е значел доста за теб, само че те е предал или разочаровал? От друга страна, би ли се съгласил да си другар с някой, когато знаеш, че той те обича интимно и това не е ли тип корист с възприятията му?

В последна сметка, обикновено ли е да останеш другар с някогашната си обич?
Според скорошно научно изследване, в случай че бившият/та ви желае да останете другари, откакто връзката ви е завършила, то той/тя има съществено ментални проблеми. С други думи – съгласно науката бившият/та, който/която желае да сте другари може да е умопобъркан.
Ето за какво:
Изследване, извършено в университета в Оукланд, проучва присъщите черти на характерността на 861 индивида и техните любовни връзки в предишното. Участниците са отговаряли на въпроси на учените за актуалните им връзки, както и на въпроси, свързани с предишните им връзки, връзките с някогашните им сега и дали са останали другари с някои от тях. След това са попълнили въпросник, който да дефинира признаци на егоизъм и психопатски първи проблясъци.

Психопатията, в действителност, съставлява форма на антисоциално разстройство на личността. Това е психически термин постоянно употребен за хора, които демонстрират нарцистични, садистични, егоистични или съчувствени прояви.
Психопатите постоянно употребяват чара си и след края на връзката, с цел да могат да затвърдят другарски връзки или стратегическа “връзка ”, от които ще черпят полза. Според изследването, психопатите по-често остават близки с някогашните си, с цел да могат в течение на времето да ги употребяват за секс, пари или информация. Освен това, множеството психопати имат една обща линия – не могат да одобряват концепцията някогашният им да е по отношение на някой различен. Това е още една основателна причина да се стараят да останат другар с някогашния си сътрудник, употребявайки чара и добрината си. По този метод ще е по-лесно да го манипулират и провалят бъдещи връзки.

По този въпрос психоложката и създател Полин Шърман се изрича по следния метод:

“Връзките са задоволително сложни и без непрекъснато да мислим, че някогашните ни, които са показали предпочитание за другарски връзки, са психопати, които имат задни мисли и цели. Да, те най-вероятно желаят да продължат взаимоотношенията от чисто егоистични аргументи като да вземем за пример непрекъснат достъп до секс, помощ или други персонални изгоди. Те най-вероятно даже не осъзнават вредата, която нанасят върху прочувственото положение на отсрещния. ”

Въпреки това, доктор Шърман поучава да не изпадате в крайности и да се вманиачавате в концепцията, че всичките ви някогашни са откачалки.

“По време на работата си съм виждала хора, които вземат решение да останат в другарски връзки с някогашния си сътрудник по изцяло естествени, даже алтуристични аргументи. Тези персони желаят най-хубавото за някогашния си, любуват се на компанията му/ѝ и поддържат здравословна, почтена връзка без да вършат секс и без да навлизат в персоналното си пространство. В доста случаи тези хора към този момент не се притеглят полово, имат нов сътрудник, който почитат. Не е елементарно да се случи сходно нещо, само че не е невероятно, по тази причина не се плашете, че всичките ви някогашни са с психологични отклонения. ”

И въпреки всичко, в случай че бившият/та ви желае наложително да останете другари, както с вас, по този начин и с другите си минали сътрудници, сигурно би трябвало да се замислите върху проучването и споделете с вашите другари!

Източник: plovdivtown

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР