Можем ли да намалим високите нива на кръвна захар у

...
Можем ли да намалим високите нива на кръвна захар у
Коментари Харесай

5 начина да понижите кръвната си захар по естествен начин

Можем ли да понижим високите равнища на кръвна захар вкъщи, без медикаменти? Добрата вест е, че можете да контролирате кръвната си захар по натурален метод. Воденето на здравословен метод на живот ще ви помогне да възстановите естествените равнища на кръвната си захар.

Намаляване на непотребното тегло и тренировки
Участниците в „ Национална стратегия за попречване на заболяване от диабет “ в Съединени американски щати са насърчени да отслабнат с до 7% от тежестта си и да спортуват по 150 минути на седмица. Клиничното изследване е открило, че хората, които са били част от програмата са понижили риска от заболяване с диабет вид 2 с цели 58%.

Пийте повече вода
Пиенето на повече вода може да помогне за регулирането на равнищата на кръвната захар.
„ Пиенето на задоволително вода рехидратира кръвта и оказва помощ на бъбреците ни да отделят непотребната захар в телата си “, споделя доктор Лина Великова, която учи автоимунните болести. Водата е доста по-здравословна опция на други питиета, които постоянно прибавят непотребна захар.

Намалете приема на въглехидрати
Въглехидратите имат огромно въздействие върху равнищата на кръвната захар. "Тялото ги разгражда на захари, които инсулинът по-късно вгражда в клетките ", споделя Великова. "Небалансираната диета и увеличеният банкет на въглехидрати докара до повишение на кръвната захар ".

Увеличете приема на фибри
Не всички въглехидрати оказват помощ за повишението на кръвната захар. Тези с огромно наличие на фибри оказват помощ за тъкмо противоположното.
Изследване от 2017 година откри, че потреблението на повече богати на фибри плодове и зеленчуци - като банани, горски плодове и броколи - може да помогне за намаление на кръвната захар и понижаване на телесното тегло.

Яжте храни с невисок гликемичен показател
Гликемичният показател (GI) класира храните по метода, по който въздействат на кръвната захар. Храни с невисок GI освобождават захарта постепенно в системата ви, вместо да заливат кръвта ви със захар едновременно.
Насочете се към храни с GI от 55 или по-малко (можете да намерите GI номера, като търсите онлайн или попитате вашия доктор за списък).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР