Можем да улесним живота си със следните психологически трикове, които

...
Можем да улесним живота си със следните психологически трикове, които
Коментари Харесай

Психологически трикове, които наистина работят

Можем да улесним живота си със следните психически трикове, които не ни костват нищо.

1. Никога не питайте някого: „ Бихте ли… ”, когато желаете да направи нещо. Въпросът е подвеждащ за мозъка. На доктрина би могъл евентуално, само че това не подсигурява деяние. Затова по-добре кажете: „ Моля да се обадите на съседите ми! ” да вземем за пример.

2. Ако желаете да накарате някого да се почувства неловко, до момента в който разговаряте, втренчете се в средата на челото му.

3. Ако някой се пробва да избегне отговор на въпрос или отговори прекомерно в резюме, не казвайте нищо, с цел да създадете неприятна пауза, и не отделяйте взор от очите му. Така ще го принудите да ви даде повече детайлности.

4. Ако желаете да се сближите с някого в работата да вземем за пример, задайте му въпрос или го попитайте нещо персонално. Дори да знаете към този момент отговора, шерването постоянно сближава хората.

5. Ако желаете да накарате някого да свърши нещо, кажете му, че не може да се оправи. Ще видите какъв прилив на сила ще му пристигна единствено и единствено с цел да ви потвърди, че грешите.

6. Ако по време на диалог започнете леко да кимате с глава, индивидът, с който разговаряте, ще се почувства доста по-„ замесен ” в диалога и податлив да се съгласи с вас, даже да не си дава ясна сметка за какво.

7. Ако в общи линии ви подхожда нечия оферта, само че желаете малко повече, престорете се на извънредно отчаян. Това нормално прави работа с високите цени в магазин или ниска стартова заплата на нова работа.

8. Ако имате навика да се съмнявате дали сте заключили вратата, дали сте изключили котлона или ютията, то създайте си рутина. Всеки ден казвайте някаква неуместна фраза, преди да го извършите, с цел да запомните действието. Например кажете: „ Зелен заек ” и заключете вратата или „ смрадлива обувка ” и изключете ютията, или „ риба с три очи ” и изключете котлона. Но фразата би трябвало да е друга всякога! Така, като се замислите дали сте заключили да вземем за пример, ще се сетите за неуместните си думи, и ще се успокоите.

9. Ако някой човек преднамерено се пробва да ви въвлече в скандал или просто се заяжда с вас, кажете му нещо благо, направете му комплимент. Това ще го вбеси.

10. Ако ви следва да говорите пред публика, постоянно взимайте бутилка вода със себе си на трибуната. Ако изпаднете в неловка обстановка или си забравите мисълта, просто отпийте и си спечелете нужното време, до момента в който измислите по какъв начин да продължите.

11. Ако усетите, че някой ви зяпа в градския превоз или в метрото, забийте взор в обувките му и бъдете упорити. Повярвайте ни, това ще го влуди.

12. Ако показвате мощно терзание при срещата си съответен човек, би трябвало да знаете, че рано или късно и той ще стартира да се тормози, когато ви вижда.

13. Ако не желаете непосредствено да набеждавате някого в нещо, само че въпреки всичко би трябвало да му покажете, че е сбъркал или не запомнил, използвайте следния трик. Вместо да кажете: „ Не си затворил прозореца нощес! ”, перифразирайте: „ Снощи прозорецът е останал отворен. ”

14. Ако не сте спали добре през нощта и се разсъните изтощени и с подпухнали очи, кажете на мозъка си, че сте се наспали и се чувствате чудесно. Ще се изненадате от резултата. Това е силата на мисълта!

15. Хората помнят най-много какво се е случило първоначално и в края на деня. Затова гледайте да насрочвате значимите си задължения или рано заран, или вечер.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР