Можем да произвеждаме това, което ни е нужно, заяви премиерът

...
Можем да произвеждаме това, което ни е нужно, заяви премиерът
Коментари Харесай

Борисов: Може да произвеждаме това, което ни е нужно

Можем да произвеждаме това, което ни е нужно, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който ревизира производството на защитни маски в Габрово.
Всички държави-членки на Европейски Съюз имат дълготрайни контракти с компании, само че в един миг доставките на защитни маски и дрехи стопираха.
 

Само в границите на три дни имаме 40 хиляди метри плат, заяви Борисов и добави, че се работи на цялостни обороти, с цел да може оптимално бързо да се отговори на потребностите на доктори, сестри, санитари, обществени служащи и други.
Заедно с Борисов в завода за защитни дрехи са здравният министър Кирил Ананиев и ръководителят на националния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
" Пет млн. лв. сме обезпечили на ген. Мутафчийски за респираторни апарати. Действа се оптимално бързо ", сподели още той.
Паралелно с това – тематика, която в България не съществува, само че в прилежащи страни е страховит камшик, у нас миграционният напън продължава да е нула, съобщи министър председателят пред медиите.
" Оптимист съм, че натискът върху нашите братя ще намалее, само че българите може да спят умерено. Продължаваме на цялостни обороти, 70 хиляди маски през вчерашния ден минаха на тест и към този момент са разнесени ", продължи Борисов.
Запитан дали има коментар на казаното от президента Румен Радев в Плевен, Борисов изрично отхвърли с думите: Няма да разяснява, не ме интересува.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР