Можем да оптимизираме договора с Боташ, за да разтоварваме по-големи

...
Можем да оптимизираме договора с Боташ, за да разтоварваме по-големи
Коментари Харесай

Румен Радев: Можем да оптимизираме договора с Боташ, за да разтоварваме по-големи количества природен газ

Можем да усъвършенстваме контракта с " Боташ ", с цел да разтоварваме по-големи количества природен газ. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев по време на брифинг на държавното управление по отношение на контракта с " Боташ “.

" Пътувах до Турция с екип на Министерството на енергетиката и с шефовете на " Булгартранс газ “. Там поставихме доста други тематики, с изключение на единствено тематиката с газовата инфраструктура и контракта с " Боташ ", съобщи министърът.

По думите му българската страна ще се опита да усъвършенства параметрите от този контракт, защото той е дълготраен. 

" В контракта с " Боташ “ стремежът ни е да изравним цените. Те имат достъп не просто до българската, а до общоевропейската газова инфраструктура. При нас това е сведено до NLG терминали. Разбира се, с цел да има оптималната икономическа ефективност в подобен корав, дълготраен ангажимент, положителният въпрос е за какво трябваше да е подобен. 13-годишен ангажимент, контрактуван в седмица – две ", сподели още той.

Според министър страната има интерес да развива и газовата връзка с Гърция и терминала в Александруполис.

" Отчитаме ли развиването на плана, който имаме от Александруполис? Желанието да увеличим този потенциал там. Желанието е  да доразвием още един терминал за втечнен газ през същия терминал ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР