Можем да кажем, че вече започна процесът по производство на

...
Можем да кажем, че вече започна процесът по производство на
Коментари Харесай

Българският изтребител вече е на производствената ни линия

Можем да кажем, че към този момент стартира процесът по произвеждане на българската партида изтребители, сподели пред Народоосвободителна въстаническа армия Джонатан Лин, който дава отговор за стратегическите партньорства с Централна и Източна Европа на компанията производител „ Локхийд Мартин “. В края на предходната година Народното събрание утвърди придобиването на още осем нови изтребителя F-16 Block 70 и съоръжение за тях. 

„ Българският изтребител към този момент е на индустриалната ни линия, сега тече главният монтаж. Все още нямаме и осемте изтребителя, които са поръчани в първата партида, за в този момент на линията е единствено първият. Надяваме се да го сглобим и да го забележим по какъв начин лети идната година “, посочи Джонатан Лин. Той добави, че доставките се извършват по към този момент контрактувания механизъм, съответните дати са записани в контракта сред американската и българската страна. Работим по това да ги имате към 2025 година, увери представителят на „ Локхийд Мартин “. 

Той изясни, че F-16 се създава към този момент няколко десетилетия. „ През годините го надграждахме, усъвършенствахме го и влизайки в ерата на Block 70-72 направихме усъвършенствания, които качват качеството на изтребителя към потомство 4+ “, изясни Джонатан Лин. 

„ Новата радарна система е с напълно електронно сканиране, която прилича радарната система на F-35 – тъй че извадихме някои уроци и технологии, които сме взели от петото ни потомство изтребители и сме ги пренесли в четвъртото “, сподели Лин, като изясни, че това е 4+. Вълнуващо е, че България ще има такава технология в своите изтребители, счита той. 

Второто нещо е автоматизирана система за отбягване на конфликт, която избавя живота на водачите. „ Това, което тази технология действително прави – да кажем водачът изгуби схващане или по някаква причина загуби опция да пилотира изтребителя, тогава софтуерната технология се намесва и стабилизира машината “, изясни Джонатан Лин. 

Според него това са две софтуерни характерности, които обезпечават преимущества на българската авиация и военните водачи. Той заяви, че няколко наши водачи се образоват сега в подготвителния център в Аризона. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР