Може ли цената на бутилка вода да зависи от това

...
Може ли цената на бутилка вода да зависи от това
Коментари Харесай

Безплатна, ама друг път. Вижте колко струва водата на плажовете в Гърция?

Може ли цената на бутилка вода да зависи от това дали е топла, или студена? Колко коства тя в Гърция ревизира кореспондентът на NOVA Антон Чавдаров.

В Аспровалта, да вземем за пример, оферират евтина вода, единствено обаче, в случай че се пие топла. В случай, че пожелаем да я закупим студена, то тогава цената се покачва много поради скъпата сила.

В едно от заведенията екипът на NOVA си поръчва фрапе. С него обаче безвъзмездна вода - няма. На плажа с поръчка сок и кафе - също. И с гиросите безплатна вода не идва. Поръчана коства 1.30 евро за бутилка от литър и половина.

Фотис Фотиадис е притежател на минимаркет в Аспровалта. Той коментира по какъв начин стоят нещата с водата в заведенията. " В доста от тях носят вода в бутилка, само че вие можете да кажете:

" Не желая бутилирана вода, искам в кана “. Ако не кажете нищо, те ви я носят в бутилка и след това я прибавят в сметката, нищо че не сте я поръчвали. Просто би трябвало да я откажете и да поискате вода от чешмата ", споделя той.

Цената на водата в Гърция в действителност е в двете крайности. В супермаркета се намира пакет от шест бутилки от по 1,5 литра за обща цена от 1.50 евро. В хладилника обаче единствено една бутилка от същата вода се продава за 1 евро.

" Така е, тъй като цената на електрическата енергия скочи ужасно доста. За да вземем бутилка от литър и половина и да я изстудим, ние плащаме в допълнение за сила. И по тази причина излиза доста по-скъпо да си купиш бутилка от хладилника, в сравнение с шест от рафта ", показва Фотиадис.

В Гърция продължава да е в действие таван на цената на водата. " За изстудена вода от 500 мл таванът е 50 цента. Не е разрешено да я продаваме по-скъпо. Няма значение дали в супермаркета, или в заведението. Мога да кажа, че цената на водата не е проблем. Това май е единственият артикул, чиято цена не е скочила. Всичко останало бие всевъзможни върхове ", акцентира притежателят на минимаркет.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР