Може ли некадърникът да прави изкуство? – отговорът на този

...
Може ли некадърникът да прави изкуство? – отговорът на този
Коментари Харесай

Може ли некадърникът да твори? Може, дори да е Максим Генчев! 


Може ли некадърникът да прави изкуство? – отговорът на този въпрос стана настоящ след кино лентата на Максим Генчев за Ботев. Както и след кино лентата му за Левски, Генчев е подложен на унищожителна рецензия от феновете. Има и позитивни мнения, само че те се губят в морето от неодобрение.

Но за какво феновете желаят на Максим Генчев да се забрани със закон да прави филми? Той очевидно обича киното, желае да е режисьор и щом намира финансиране за филмите си и артисти, които му се доверяват – за какво да не прави филми? Дори да са слаби, идиотски, некадърни – това е негово право. Който желае да ги гледа, който е обожател на други режисьори – да гледа тях. Генчев посягал на светините Ботев и Левски – мотив с образователен темперамент, който също няма да го спре. Според недоволните фенове, индивидът е решил да прави филми за национални герои на читалищно равнище – с тази разлика, че не ги прожектират в едно читалище, а по Българска национална телевизия.

Но няма закон, който да спре и най-яркият негодник да твори.

Спомням си какъв брой несръчен артист беше Богдан Томов, само че пееше индивида. Една певица Роберта, и тя виеше като хиена, само че не й не разрешиха да пее. В по-ново време, когато зърна артиста Ивайло Захариев ми идва да счупя тв приемника, играе като дърво, само че какво да направя? – канят го индивида, снима. Винаги е имало некадърни артисти, артисти, писатели, публицисти, художници, режисьори.

Възможно е и Максим Генчев да е несръчен /силите ми стигнаха да виждам единствено филмовите откъси на филмите му/ – само че в случай че нямаше некадърници по какъв начин щяха да изпъкнат надарените?

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР