Може и да не сте обръщали внимание на това, но

...
Може и да не сте обръщали внимание на това, но
Коментари Харесай

Жената трябва да се омъжи рано, да роди преди 30…

Може и да не сте обръщали внимание на това, само че с отминалите години и добития опит у всеки се появяват избрани стандарти и въздействат на неговите страсти и метод на живот.

Колкото по-възрастни ставаме, толкоз по-стабилни стават тези убеждения, в които имаме вяра. Само че те не всеки път са справедливи. И колкото сме по-непреклонни, когато ги твърдим, толкоз по-ясно става, че тези безобидни изречения са издайници на закостенялостта, която идва с годините. На какъв брой сте години? Веднага може да се познае по тези стандарти!

„ Жената би трябвало да се омъжи рано “

Това изказване е било годно единствено допреди 10-15 години, тъй че е допустимо да е било признато освен за бабите и майките ви, само че и за самите вас – да се омъжвате рано и на 20 към този момент да имате дете, семейство, “сигурност ”. Ако някое момиче е решавало по някаква причина да наруши този одобрен метод на живот, е било обявявано за „ остаряла мома “ или „ неудачник “, обречено на съчувствени или неоправдателни погледи.

Това обаче е безусловно погрешно за съвременността, в този момент всичко е друго – дамите не бързат да се обвързват, избират да се осъществят професионално, преди да основат семейство. Всичко се е трансформирало и е обикновено хората да не бързат да сключат брак.

Освен това, в случай че не срещнеш любовта в ранна възраст, не значи, че няма да се откри заслужен сътрудник на 35-40-50 години. Всеки има собствен личен метод и темп на живот и е безсмислено другите да постановат свои възгледи и привички.

„ Първото дете би трябвало да се роди до 30 години, след това е късно “

Може би вие самите сте леко „ закъснели ” и в този момент смятате за собствен дълг да инструктирате младежите по верния път, като ги уверявате, че би трябвало да народят челяд на по-млада възраст, а не когато към този момент преминат 30-те. Но това изявление издава освен липса на такт, то е жестоко сте, тъй като, в случай че не знаете същинските аргументи, заради които момичето към момента няма деца. Може дамата да е желала да го направи по-рано, но обстоятелствата или здравето да са ѝ попречили.

Много дами възприемат като персонална драма напомнянето, че не могат да имат деца, тъй че дръжте си персоналното мнение в джоба и се научете да проявявате състрадание и схващане.

„ Нищо не разбирате от образование. По мое време… “

Смята се за грубиянско да назидавате родителите по какъв начин да възпитават своите деца. Освен в случай че не ви помолят за съвет и в случай че фактически не се нуждаят от съвет, единствено тогава. Да навирате в очите им своите способи и своята позиция влиза в графата „ непоискани препоръки не се дават, точка “.

Ако толкоз не можете да възпрете желанието си да раздавате отзиви за възпитанието, спомнете си наставленията на психолози – подходящо е да извършите забележка единствено при положение, в случай че хората нарушават вашето персонално пространство и граници, а във всички останали случаи това може да се схване като липса на обикновено възприятие за такт.

„ Преди живеехме по-добре… “

Това постоянно може да се чуе от представители на по-стари генерации, когато и дърветата са били повече, и тревата – по-зелена, и хората по-добри, и животът по-интересен. Психолози настояват, че носталгията по „ това време “ е в действителност горест по тяхната младост и свободата, която са имали.

Когато човек е млад, възприема напълно друго този или оня проблем и се приспособява по-бързо към измененията. Затова и сте почнали да се държите като своите баби, прекарващи дните си на пейката пред блока. Бързо си намерете някакво занятие по сърце, нещо, което ви въодушевява и ще ви накара да забравите за възрастта. Не е значимо какво написа в персоналната ви карта, а какво чувствате в душата си. Очите могат да излъчват огън във всяка възраст.

„ Който няма висше обучение, е заникъде “

В наши дни висшето обучение не е гаранция за триумф – във всевъзможен смисъл. Има доста образци за това, че хора, които по някаква причина не са се дипломирали, съумяват да основат конкурентоспособен бизнес, да се повдигнат, да реализират доста. Младите хора през днешния ден са наясно, че теорията естествено е нещо положително, само че главните познания и опит се получават в практиката, по тази причина и бързат да завършат специализация, курс, който да им помогне да стартират своето нанагорнище нагоре и напред. Никога не казвайте, че човек, който не е приключил висше обучение, е „ втора употреба “, тъй като нещата през днешния ден не опират до едната тапия.

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР