Може да се купи раница за 20 лева, може да

...
Може да се купи раница за 20 лева, може да
Коментари Харесай

Голямото харчене в подготовка за училище: Колко струва стартът на учебната година?

„ Може да се купи раница за 20 лв., може да се купи и за 120 лв.. Около 40-50 лв. могат да се намерят хубави раници. В рамките на 300 лв. може да бъде квалифицирано едно дете за учебно заведение “, калкулира общинският консултант Огнян Атанасов, който е и в настоятелството на едно от началните учебни заведения в града, предава БНР.

 

„ Помагалата не са вдигнати от предходната година, сред 5,90 и 6,90 лв. “, твърди снабдител, който зарежда за целия район.

 

На фона на растящите цени проблеми с преподавателската претовареност в начален стадий в региона не се обрисуват. Има доста искащи за учители в първите класове, прецизира Мая Стойчева, шеф на Регионалното ръководство по образованието.

 

За да е по-леко за фамилния бюджет, в Габрово от години се провежда борса за използвани учебници, която е единствена в града. Най-търсени са по-запазените учебници. Комплект за гимназиалния стадий може да се подбере на цена сред 30 и 60% по-ниска от цената на новия.

 

Организатор на борсата е Тотка Златева, която ръководи книжарница. Според нея опцията да продадат учебниците си е тласък за децата да ги пазят в добър тип. Комплект втора употреба по думите ѝ икономисва 100 лв. от фамилния бюджет. Тетрадките са поскъпнали съвсем двойно, отбелязва Златева. Тя регистрира още, че учебниците за 1-7 клас, които се заплащат от страната, " са ужасно скъпи " спрямо тези за идващия стадий.

 

„ Примерно математика за трети клас – 23 лв.. Застрашителни цени видях “, споделя Златева за Националното радио.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР