може да предотврати или дори да излекува , според изследвания,

...
може да предотврати или дори да излекува , според изследвания,
Коментари Харесай

Може ли свалянето на килограми да помага в лечението на диабет?

може да предотврати или даже да излекува, съгласно проучвания, показани през днешния ден на, оповестява „ НюзМедикъл “, представен от БГНЕС.
През 2019 година почти 463 милиона души по света са имали диабет, от които по-голямата част (около 90%) е диабет вид 2. Диабетът удвоява риска от коронарна болест на сърцето, инсулт и гибел от сърдечно-съдови болести. Затлъстяването е главната модифицируема причина за диабет вид 2, а генетичната предусловеност е една от аргументите за огромна възможност от развиване на болестта. Гените са повода да може при започване на живота да се дефинира кой има огромен късмет да развие диабет.
 Учени: Преддиабетното положение усилва риска от гибел при COVID-19 Учени: Преддиабетното положение усилва риска от гибел при COVID-19
Постоянно високата кръвна захар и други прояви на преддиабетни положения утрояват вероятността от гибел след заразяване с ковид....
„ Проведохме това изследване, с цел да разберем дали комбинирането на унаследен риск с настоящия показател на телесна маса (ИТМ) може да разпознава хората с най-голям риск от развиване на диабет. След това напъните за предварителна защита биха могли да се концентрират върху тези лица “, сподели Брайън Ференц, основен откривател и професор в Университета в Кеймбридж, Англия и Миланския университет в Италия.
Проучването включва 445 765 участници в английската. Средната възраст е 57,2 години и 54% са дами. Наследственият риск от диабет е оценен благодарение на 6,9 милиона гени.
Височината и тежестта са били измерени при записване за пресмятане на ИТМ в kg/m2. Участниците са били разграничени в пет групи съгласно генетичния риск от диабет. Те също били разграничени на пет групи съгласно ИТМ.
Участниците са проследявани до междинна възраст от 65,2 години. През този интервал 31 298 са развили диабет вид 2. Тези в групата с най-голям ИТМ (средно 34,5 kg/m2) са имали 11 пъти нараснал риск от диабет спрямо участниците в групата с най-нисък BMI (средно 21,7 kg/m2). Най-високата ИТМ група има по-голяма възможност да развие диабет, в сравнение с всички останали ИТМ групи, без значение от генетичния риск.
 Учени сътвориха кафези за лекуване на диабет Учени сътвориха кафези за лекуване на диабет
Американски учени оповестиха, че за първи път са съумели да разработят човешки кафези, които създават инсулин и контролират равнището на кръ...
" Констатациите демонстрират, че ИТМ е доста по-мощен рисков фактор за диабет, в сравнение с генетичното влечение ", сподели професор Ференц.
След това откривателите употребявали статистически способи, с цел да преценяват дали вероятността от диабет при хора с висок ИТМ ще бъде още по-голяма, в случай че те имат наднормено тегло за дълъг интервал от време. Те разкрили, че продължителността на покачвания ИТМ не оказва въздействие върху риска от диабет.
Професор Ференц сподели: „ Това допуска, че когато хората преминат избран предел на ИТМ, възможностите им за диабет се покачват и остават на същото равнище на висок риск, без значение какъв брой дълго са с наднормено тегло. “
Той означи, че прагът евентуално е друг за всеки човек и би бил ИТМ, при който те стартират да развиват ненормални равнища на кръвната захар. Професор Ференц сподели още: " Констатациите демонстрират, че множеството случаи на диабет могат да бъдат избегнати, като се задържи ИТМ под границата, която задейства абнормалната кръвна захар. Това значи, че с цел да се предотврати диабет, ИТМ и кръвната захар би трябвало да се изследват постоянно. Усилията за загуба на тежестта са сериозни, когато човек стартира да развива проблеми с кръвната захар “.
 Нови статистически данни - диабетът е доста сериозен риск при COVID-19 Нови статистически данни - диабетът е доста сериозен риск при COVID-19
Диабетът може да усили риска от гибел при заразяване с COVID-19 12 пъти, съгласно изданието " Medical Xpress ", което цитира американскит...
„ Възможно е също по този начин да се излекува диабетът посредством намаляване в ранните стадии, преди да настъпят трайни увреждания “, сподели професор Ференц.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР