Може да не се стигне до препълване на болниците при

...
Може да не се стигне до препълване на болниците при
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: „Мозъчна мъгла“ е все по-чест постковид симптом

Може да не се стигне до препълване на лечебните заведения при новата вълна, само че притеснителното е, че след Омикрон има доста постковид последици. Това съобщи проф. Радка Аргирова, която прикани всички, които са се ваксинирали преди повече от 6 месеца да си слагат трета бустерна доза.

Аргирова предложи тези с две дози на AstraZeneca да си слагат Pfizer, а тези с две дози на Pfizer може да си сложат и Moderna.

Един от признаците, който постоянно се следи да продължава дълго след преболедуване е „ мозъчна мъгла “. Според изследвания, това се открива при към 30% от инфектираните и се състои в загуба на паметта и възпроизводство на минали събития.

Според нея въвеждането на нови ограничения за в бъдеще ще бъде доста премислено.

„ Няма да прибързваме с затваряне на разнообразни обекти и учебни заведения, тъй като знаем какви са следствията. Всичко ще бъде действително съобразено. Това, което ние се стараем сега е повишим имунизацията и да не позволим България да стане коронавирус гето и рискова страна “, сподели тя пред Нова телевизия.

Днес в 11 часа Кирил Петков ще разгласи нови финансови тласъци за имунизацията, като Аргирова удостовери, че става въпрос предоставяне на пари на всеки нововаксиниран.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР