Може да е парадоксално, но в най-бедната страна член на

...
Може да е парадоксално, но в най-бедната страна член на
Коментари Харесай

Скъпо, по-скъпо, България

Може да е парадоксално, само че в най-бедната страна член на Европейски Съюз сирене, мляко, масло, яйца са по-скъпи, в сравнение с в Германия. Например. В страната най-многобройно болно и застаряващо население единствено за година медикаментите са поскъпнали с 14,4%. Рекорд в Европейски Съюз. Страната ни е в топ 10 в Европейски Съюз с най-висока (и към момента неовладяна) инфлация във връзка с храните.
Иначе, процентите (а те биха могли да хранят единствено статистици и анализатори) демонстрират " благовидни " трендове на видимо понижаване на издръжката на живот - през предходната година било поскъпнала с " единствено " с 6,4% спрямо миналата, когато повишаването бе със 17,7%. Чудесни цифри, които угодно използвани от ръководещите, може да им донесат доста положителни изборни дивиденти.
Но задоволително ли е това за удовлетворителен живот? Как да убедиш малчугана, че ябълката е по-здравословна от подправеното шоколадче, щом за година ябълката е поскъпнала с 40%?
И надали е належащо да ни се споделя, че хората с ниски приходи са най-потърпевшите от повишаващите се цени. Но явно има и причина близо 2/3 от работещите се обезпечават на по-нисък приход от заплата за
прехрана (64,3%) - вероятно по този начин съумяват да  обезпечат на себе си и фамилиите си обичайно битие в сегашното, вместо с осигуровките си да вършат инвестиции в бъдещето. А никой не влага, в случай че няма доверие. Доверие с ръководещи, които не крият, че се интересуват само от личното си благоденствие, без да се преценяват с моралните полезности даже на личните си гласоподаватели, мъчно се печели.
Да, на хартия евентуално има артикули и услуги, които поевтиняват, само че това малко на брой усещат по джоба си. С инфлацията се оправдават повишаващите се цени в ресторанта и сладкарница. С инфлацията (уж овладяна!) се оправдават поскъпващите телефонни услуги. А в навечерието на свети празници телефонните оператори ще ни убеждават: " Дайте 1 лев, ние ще го удвоим и ще помогнем на небогати и заболели ". Как да повярва човек, като бедните стават по-бедни, болните - по-болни, а в случай че искат/могат да се излекуват, емигрират.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР