„Може да е опустошително“: Обвинен бивш председател на Републиканската партия „изрично“ хвърля Тръмп под автобуса в ново досие

...
Дейвид Шафър, бивш председател на Републиканската партия на Джорджия и
Коментари Харесай

Дейвид Шафър, бивш председател на Републиканската партия на Джорджия и един от 19-те души, обвинени в изборите в Джорджия през 2020 г. дело за намеса, се твърди в съдебно дело в понеделник, че той и другите избиратели републиканци, които са се опитали да удостоверят фалшива победа на Доналд Тръмп, са действали по указания на бившия президент.

Като обвиняеми в широкообхватни обвинения започват да се предават на властите преди крайния срок в петък, „Позицията на Шафер сигнализира, че някои може да са готови да се обърнат срещу бившия президент“, съобщава Axios.

„Г-н Шейфър и другите републикански избиратели в Изборите през 2020 г. действаха по указания на действащия президент и други федерални служители“, пишат адвокатите на бившия председател на Републиканската партия в документацията.

„Адвокатите на президента и г-н Шафър изрично инструктираха г-н Шафър, устно и писмено, че срещата на републиканските избиратели и гласуването им на 14 декември 2020 г. е в съответствие със съветите на адвокатите и е необходимо за запазване на надпреварата за президентските избори“, добавиха те.

Шейфър и 15 други Републиканските избиратели се срещнаха в столицата на Джорджия на 14 декември 2020 г. и подписаха документ, фалшиво деклариращ, че Тръмп е спечелил щата. Шафър се е представил като „председател“ на Избирателната колегия на Джорджия и е подал фалшив списък от 16 про-Тръмп избиратели през декември 2020 г., според The ​​New York Times.

Шейфър е изправен пред осем обвинения в Джорджия обвинителен акт, включително неверни показания и писания, фалшифициране от първа степен и представяне за държавен служител. В допълнение към някои от избирателите и редица други предполагаеми заговорници, Тръмп и няколко от бившите му адвокати също са обвинени във връзка с предполагаемата им роля в опитите за подкопаване на изборните резултати.

Бившият републиканец партиен председател - подобно на съобвиняемите Джефри Кларк и Марк Медоус - се опитва да прехвърли делото си на щатско ниво във федерален съд, което би поставило делото под властта на федерален съдия и потенциално ще привлече по-благосклонни съдебни заседатели.

Кларк Кънингам, професор по право в Щатския университет на Джорджия, каза пред CNN, че документацията „може да бъде опустошителна за бившия президент.“

„Шейфър изрично възлага изрично цялата отговорност за фалшификата избирателна схема директно върху Доналд Тръмп“, обясни Кънингам. „Той казва: „Действах по негово лично ръководство“. Той прави това, защото се опитва да влезе във федералния съд съгласно закон, който казва, че дори и да не сте служител на Съединените щати, ако действате под ръководството на служителя, можете да стигнете до федералния съд. Той прави това изявление да стигнем до федералния съд, но в същото време въвличаме Тръмп директно в схемата за фалшиви избиратели."

Искате ежедневен преглед на всички новини и коментари Салонът има какво да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Шейфър също привлече широко внимание в социалните медии рано сутринта в сряда, когато публикува своя собствена снимка на снимка на X и я направи своя профилна снимка, след като се предаде на окръг Фултън власти за една нощ.

Той беше един от двамата обвиняеми, които се предадоха в ранните часове на сряда . Бившият председател на Републиканската партия на Coffee County Кати Латъм, за която се твърди, че е участвала в опит да копира чувствителен изборен софтуер през януари 2021 г. и също така е била един от 16-те фалшиви избиратели, е другата.

Според 11Alive, към 11 сутринта ET на 23 август общо шестима обвиняеми се предадоха на властите в окръг Фултън с Рей Смит, адвокат от Джорджия, обвинен за предполагаемата му роля в събирането на свидетели, за да дадат показания преди изслушванията в щатската законодателна подкомисия, проведени през декември 2020 г., и Тръмп -съгласен адвокат Кенет Чезебро, един от предполагаемите „архитекти“ на заговора, който наскоро се присъедини към преброяването по-късно в сряда сутринта.

Прочетете повече

за обвинителния акт на Фултън

„Карън на обвиняемите по престъпления“: Експертите изсипаха обвинения в „правомерното“ искане на съобвиняемия на Тръмп

Руди Джулиани не може да намери адвокат от Джорджия – така че той използва необвинен съзаговорник на „безплатна цена“

Марк Медоус бяга при федерален съдия, след като Фани Уилис брутално отхвърля опита му да отложи ареста

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР